Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Ako sa cítite vo svojej kancelárii?

Takmer deň čo deň chodíte do svojej kancelárie a trávite tam veľa hodín? Činnosť, ktorú opakujeme, sa stáva zvykom. Preto si možno ani nevšímate, čo je okolo vás vo vašej kancelárii. Keď ste do nej prvýkrát vstúpili, zažili ste prvý dojem. Možno vyvolal pocit, že tu chcete pracovať. Alebo ste si pomysleli, že si kanceláriu upravíte podľa seba. Ak zdieľate kanceláriu s inými, býva to ťažšie.

Vojdite dnes do svojej kancelárie tak, akoby ste do nej vchádzali prvýkrát. Prezrite si ju, aký je tam nábytok, aké sú obrazy na stenách – ak nejaké vôbec sú, či sú v nej zdravé rastliny. Všimnite si, aké svetlo v nej je, aký je vzduch, ktorý dýchate. V neposlednom rade si uvedomte, či je vo vašej kancelárii poriadok. Keď má váš kolega okolo seba chaos, ten bude mať vplyv aj na vás. Všetko okolo vás ovplyvňuje vašu osobnú energiu, pretože všetko je energia.

Vylepšite si kanceláriu podľa feng shui

Vylepšite si feng shui kancelárie, vašu kancelársku plochu a stanovte si jasné hranice vášho priestoru. Ak si neviete alebo nemôžete nastaviť stôl do vedúcej pozície alebo tak, aby ste čelili svojim priaznivým smerom, urobte pár opatrení na zlepšenie energie vášho pracoviska.

Tu sú tri tipy pre vašu kanceláriu:

  1. dobrý organizačný systém je nutnosťou každej kancelárie. Mali by ste tam mať miesto na všetko, čo potrebujete pri práci. Dbajte na poriadok na vašom stole i v kancelárii. Vyhoďte všetko, čo nepotrebujete.
  2. venujte pozornosť veciam okolo vás, ktoré môžete mať v kancelárii. Ak tam nie je dostatok denného svetla, rastlinám sa nebude dariť a budú živoriť. Priaznivá energia sa zmení na negatívnu. Vymeňte obrazy, ak na vás zle pôsobia.
  3. neseďte chrbtom k dverám. Ak si stôl nemôžete otočiť, použite zrkadlo alebo nejaký lesklý predmet, aby ste v ňom videli, čo sa deje za vaším chrbtom.

Elektrosmog

Samozrejmosťou by už dnes malo byť venovať sa na pracovisku aj elektrosmogu. Potrebovali by ste osobnú ochranu, pokiaľ ste obklopení počítačmi, tlačiarňami, wifi a telefónmi veľa hodín. Tieto prístroje značne vyčerpávajú vašu energiu, a potom sa nečudujte, keď po príchode domov by ste najradšej zaliezli pod deku a oddychovali. Málokedy sa to však dá a vaše telo funguje  na doraz.  Následky nedajú na seba dlho čakať a vy sa ocitnete na lôžku, aby ste nabrali novú energiu. Mali by ste vedieť, že ak z nejakého dôvodu nedokážete upraviť svoju kanceláriu a pracovný priestor tak, aby vás čo najmenej vyčerpával, pousilujte sa o dobré feng shui doma vo vašej spálni. V dobrej spálni dokážete doplniť svoju osobnú energiu a zregenerovať svoje sily, aby ste vládali odolať nevhodnému kancelárskemu prostrediu.


Vidíte, že aplikovať feng shui kancelárie sa dá aj bez zvonkohier, kryštálov a bagua zrkadiel. Urobte si vašu kanceláriu príjemnou, aby ste zlepšili svoje okolie takým dekorom, ktorý sa vám páči a hodí sa do vášho pracovného prostredia. Rady, ako si vytvoriť dobrú kanceláriu, môžete využiť, a vytvoriť si tak dynamické a úspešné energie v nej.  Feng shui vám prinesie požadované energie, keď viete, ako ho používať.
Pretože v kancelárii trávite veľa hodín, myslite v prvom rade na svoje zdravie a potom na produktivitu. Dosiahnuť úspech a uznanie by malo byť tiež motorom nášho pracovného života.
Zvoľte si niekoľko feng shui liekov, ktoré môžu byť jednoduché. Pár rastlín, ktoré čistia vzduch, pekný feng shui obraz a lepšie umiestnenie pracovného stola môže urobiť zázraky a prispieť k vášmu kariérnemu úspechu.
Ak ste doteraz zanedbávali svoje pracovisko, budete si musieť počkať, keď urobíte zmeny, aby ste pocítili výsledok snaženia. Niekedy môžete byť prekvapení bleskovým reakciami, ktoré budete najskôr pripisovať náhode.

Váš pracovný stôl

Pracovný stôl a jeho umiestnenie je dôležité, keď pri ňom budete tráviť veľa hodín. Sedenie chrbtom ku dverám, oknu alebo k celej prevádzke vás bude oslabovať a môžete mať pocit neistoty. Viditeľný neporiadok na stole, smerovanie ostrých hrán nábytku alebo múrov zvyšuje pocit únavy a podráždenosti.
Ako napraviť tieto nedostatky? Začnite tým, že odložíte nepotrebné veci z vášho stola, uložíte vybavené projekty na určené miesto. Neznamená to však, že stôl musíte mať prázdny. Majte na ňom tie veci, na ktorých v ten deň pracujete. Nie nadarmo sa hovorí, že zaplnený priestor vytvára zaplnenú myseľ.
Natočte svoju stoličku tak, aby ste mali chránený chrbát múrom alebo vyšším nábytkom. Ostré hrany skríň, ktoré na vás mieria, vysielajú „jedovaté šípy“. Je to energia, ktorá vás vyčerpáva a oslabuje, preto sa venujte náprave tejto situácie. Otočiť skrine, dať pri ostrý roh kvet alebo akýkoľvek predmet, ktorý aspoň čiastočne prekryje jedovatý šíp.

Obrazy a rastliny v kancelárii

Váš pracovný priestor oživte obrazmi, ktoré budú živiť aj vašu energiu. Zvoľte si správne umenie, obrazy s vysokou energiou, ktoré vám dodajú pocit šťastia. Keď prechádzate náročným obdobím, nenechajte sa zviesť k smutným a tmavým obrazom. Je len na vás, aké energie si zvolíte vo svojej kancelárii.
Prineste živú energiu do vašej kancelárie. Rastliny sú najlepším prvkom, ktorý vám dá sviežu energiu prírody. Vyberajte si rastliny, ktoré sú dobrými čističmi vzduchu. Ak máte možnosť, čas a chuť starať sa o akvárium, dajte si ho do kancelárie. Pri pohľade na plávajúce rybičky načerpáte energiu nielen vy, ale aj ľudia, ktorí za vami prídu.
Je veľa ďalších tipov k vytvoreniu dobrej energie podľa feng shui v akomkoľvek priestore, aj vo vašej kancelárii. Čo ale musíte urobiť, je začať a udržiavať svoju kanceláriu sviežu, čistú, zdravú a šťastnú.

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.