Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng Shui Vianoce

December je mesiac, kedy v našom kalendári zima len začína, ale podľa starovekého čínskeho poľnohospodárskeho kalendára, v deň zimného slnovratu vlastne zima vrcholí a prechádza do svojej druhej polovice.

V metafyzike, ak sa pozrieme na december podľa cyklu zverokruhu, je Potkan prvým znamením a ním sa všetko začína. Preto má tohtoročný december špecifický význam, keď niečo končí a niečo veľké začína.

Okrem toho, že sa končí kalendárny rok, uzatvára sa aj 20 ročný cyklus 8. periódy a prechádzame do novej 9. periódy. Vplyv energie jinového ohňa tejto novej periódy pociťujeme už nejakú dobu, naplno sa prejaví od februára 2024 a bude nás sprevádzať 20 rokov.

Drevený Potkan však znamená prvopočiatok niečoho nového a v tejto kombinácii sa objavuje každých 60 rokov. Preto má tento mesiac mimoriadny význam.

Pred novým začiatkom je dobré zbaviť sa toho, čo nechcete, nielen v skriniach, ale aj v hlave. Zbavte sa starých vecí (problémov, vzťahov, nevydarených projektov, spoločníkov, zvykov, ...), ktoré vám už neslúžia, aby ste uvoľnili cestu novým veciam na všetkých úrovniach.

Obvykle sa v decembri snažíme veci uzatvárať a bilancovať, tento rok je však mesiac dreveného Potkana vhodný aj na začatie niečoho nového, plánujte, vytýčte si nové ciele, aby ste už svoje plány premenili v budúcom roku na činy.

Prognózy na budúci rok dreveného DRAKA 2024 ukazujú, že bude veľa problémov a v porovnaní s rokom 2023 môžeme povedať, že tento rok bol lepší.

Byť pripravení, mať svoje reálne plány a využiť príležitosti nám však miesto bedákania pomôže viac, aby bol aj ďalší rok aspoň tak dobrý, ako bol tento.

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.