Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Lietajúce hviezdy 2017

S prichádzajúcim rokom ohnivého Kohúta musíme pripustiť, že všetko je v neustálom pohybe. Je to čas, ktorý má tiež zásadný vplyv na to, aké energie pocítime v prichádzajúcom roku. A tak, ako sa menia 4 ročné obdobia, mení sa aj poloha hviezd a tým sa mení aj naše šťastie. Ročná aktualizácia lietajúcich hviezd je veľmi populárna, preto sa na webových stránkach objavujú informácie o jej pohybe vždy začiatkom roka.

Od 4. februára 2017 začnú mať účinok hviezdy v sektoroch podľa farebného diagramu. Okrem ročného pohybu hviezd sa dá vypočítať aj mesačný, denný a hodinový pohyb. Priaznivcov feng shui zaujíma hlavne pohyb s dlhodobým vplyvom, a ten majú ročné hviezdy. 9 feng shui hviezd sa pohybuje v magickom štvorci Lo Shu podľa starodávnej dynamiky. Hviezda, ktorá sa usadí v strede štvorca, udáva kvalitu energie roka.

V roku ohnivého Kohúta je v centre hviezda víťazstva – biela hviezda 1, čo znamená dobrý energetický predpoklad k vývoju roka.

Deväť lietajúcich hviezd (Fej sing) je rozdelených na 4 nepriaznivé a 5 priaznivých. Tam, kde sa v priestore nachádzajú pozitívne hviezdy, je dobré podporiť ich priazeň a naopak, v miestach s negatívnym vplyvom je potrebné zmierniť ich účinok. Musím však pripomenúť priaznivcom feng šuej, že lietajúce hviezdy ošetrujeme v skutočných svetových stranách podľa kompasu. Neaplikujte ošetrenia v sektoroch, ak sa riadite podľa vstupných dverí a podľa toho rozdeľujete jednotlivé sektory vášho domu alebo bytu. Úpravy sektorov sú často odporúčané tradičnými symbolmi feng shui, ktoré majú svoj pôvod v čínskej kultúre. V našej kultúre môžete použiť predmety, ktoré zodpovedajú požadovanému prvku, môžu to byť obrazy, sochy, fotografie, zrkadlá, fontány, sviečky, svetlo, farby, soľ, kryštály… Predmety, ktoré ste už niekedy použili k ošetreniu priestoru, je potrebné vhodným spôsobom očistiť, hlavne, ak boli použité na eliminovanie nepriaznivej energie. K aplikovaniu feng shui „liekov“ vyčistite a pripravte priestor, vy buďte dobre naladení a robte to vedome.

 



Nepriaznivé hviezdy je potrebné ošetriť hlavne vtedy, ak váš dom čelí v smere nepriaznivej hviezdy, alebo máte vstupné dvere v nepriaznivom sektore podľa reálnych svetových strán. V prípade, že máte v sektore
s nepriaznivou hviezdou spálňu, je dobré zmeniť počas vplyvu hviezdy miesto na spanie alebo aspoň ošetriť priestor, aby sa oslabil negatívny vplyv hviezdy.

Kde sú nepriaznivé lietajúce hviezdy?

Západ – hviezda hádok zelená 3
Sídlo Kohúta, vládcu roka, ovplyvňuje zelená hviezda nešťastia, hádok, súdnych sporov a problémov s úradmi. Narodení v roku Kohúta a dcéry sú ovplyvnení touto nepriaznivou hviezdou. Udržiavajte pokoj a ticho v tomto sektore, je tu pozícia veľkovojvodu Jupitera a je dôležité nevyrušovať ho a nesedieť k nemu čelom.
Potlačiť negatívnu energiu hviezdy 3 môžete prvkom oheň - svetlo, červenú farbu, červenú sviečku alebo dekoračný predmet v červenej farbe použite v tomto sektore.

Severozápad – hviezda chorôb čierna 2
Nepriaznivá hviezda chorôb vletí do severozápadu. Dbať o svoje zdravie by mali otcovia rodín, hlavne narodení v roku Psa a Prasaťa. Ak tu máte spálňu, nezabudnite eliminovať vhodným ošetrením toto miesto, aby ste sa ochránili pred vážnymi zdravotnými ťažkosťami. Vyhnite sa v tomto sektore žltým a zemitým farbám, ktoré patria k prvku zem a rovnako aj prvku oheň, ktorý by podporil účinok negatívnej hviezdy 2. Priveľa jasných svetiel sa tiež neodporúča použiť. Starší ľudia a tehotné ženy by sa mali radšej vyhnúť tomuto miestu počas roka 2017 a presťahovať sa do inej miestnosti.
Prítomnosť tejto hviezdy môže znamenať aj finančné problémy. Ako liek použite kovové predmety. Zavesiť sem môžete kovovú zvonkohru so 6 rúrkami, kovový zvonček, kovovú tekvicu Wu Lou, tibetskú misku alebo použite slaný liek.

Juh – hviezda nešťastia a smoly žltá 5
Do južného sektoru letí veľmi nepríjemná hviezda – žltá 5. Prináša nebezpečenstvo pre dcéry v rodine a ľuďom narodeným v znamení Koňa. Pozor na zdravotné problémy so srdcom si musia dať ľudia, ktorí tu majú spálňu. Vyhnite sa  prvku zem a oheň, aby ste neaktivovali účinok nepriaznivej hviezdy. Ak musíte miestnosť v južnom sektore používať alebo tu hlavné dvere, dbajte na ošetrenie tohto priestoru. Hviezdu 5 potlačte prvkom kov, podobne ako hviezdu 2. Použiť môžete kovovú zvonkohru, 6 čínskych mincí, pagodu, tibetskú misku alebo slanú vodu. Z farieb je to biela, sivá, strieborná a zlatá. Na juhu sa neodporúčajú robiť tento rok žiadne rekonštrukcie, búranie, sekanie, ani pílenie stromov. Ideálne je udržať tu maximálny pokoj a ticho.

Juhozápad – lúpežná hviezda 7
Lúpeže, rozpory, riziko ohňa, zranenia, odlúčenia, dokonca väzenia hrozia na juhozápade, kde letí hviezda 7. Táto hviezda ovplyvní hlavne ženy a matky, ľudí narodených v znamení Ovce a Opice. Vyžaduje sa zvýšená opatrnosť a je lepšie vyhýbať sa rizikovým miestam, kde je možnosť prepadnutia a okradnutia. Nezabudnite aj na riziko pri cestovaní autom. Ochranný liek v priestore je  nosorožec alebo slon, najlepšie v modrej farbe. V juhozápadnom sektore odstráňte zemité prvky, aby ste nepodporili hviezdu 7. Odstráňte kryštály a kamene. Výnimku má hematit a čierny turmalín, tie majú silný ochranný vplyv. Použite tmavomodrú a čiernu farbu prvku voda na dekoráciách alebo sklenenú nádobu s čistou vodou. Rekonštrukcia sa neodporúča v sektoroch s negatívnymi hviezdami.


Ako si nakloniť šťastné hviezdy?

Východ – hviezda prosperity 8
Hviezda bohatstva a prosperity prináša šťastie do východného sektora a ľuďom narodeným v roku Zajaca, i keď ich čaká rok, kedy bude ich znamenie v opozite s vládcom roka Kohútom. Uložte si tu vaše finančné dokumenty, ktoré znamenajú zvyšovanie bohatstva, nie dokumenty o dlhoch. Venujte pozornosť tomuto sektoru, udržiavajte ho v poriadku a čistote. Vyhnite sa kovovým prvkom a podporte vplyv šťastnej hviezdy čínskymi mincami, stromčekom šťastia, žabou hojnosti, kryštálmi. Vhodným kameňom je citrín a pyrit. Ak tu použijete počet 8, podporíte šťastie. Nerobte  veľký hluk, lebo východ je aj sídlom San Ša, čo sú tri kliatby a aktivácia vnáša negatíva do života.

Sever – hviezda nebeského šťastia 6
Hojnosť, úspech a slávu nesie hviezda 6 do severného sektora, ktorý je aj domovom Potkana, ktorý bude ťažiť z tohto šťastia. Neočakávané šťastie podporíte, ak použijete kovové prvky, bielu farbu, obrazy v kovovom ráme, vaše certifikáty, 6 čínskych mincí, pyrit. Fotografia hviezdnej oblohy s Polárkou bude tiež vhodným feng shui doplnkom na podporu.

Severovýchod – hviezda romantiky a vzdelávania 4
Po roku nepriaznivého vplyvu hviezdy 5, tento sektor ovplyvní hviezda, ktorá znamená šťastie v milostných vzťahoch i v oblasti študijných výsledkov. Narodení v roku Byvola a Tigra pocítia vplyv  hviezdy 4. Ak využijete severovýchodnú miestnosť ako spálňu, zvýšite si svoje šťastie v láske alebo pri skúškach. Nezničte si vplyv tejto hviezdy prvkom kov, ale podporte ho obrázkami zaľúbeného páru, dajte si sem dve srdcia alebo mandarínske kačičky. Hviezdu podporíte aj jemným vodným prvkom, dekoráciami v čiernej a tmavomodrej farbe. Vyhýbajte sa v tomto roku na severovýchode aj sviečkam a červenej farbe, i keď je to farba lásky. Ak tu nie je vaša spálňa, pridajte do tohto priestoru zelené rastliny.

Juhovýchod – hviezda budúceho bohatstva 9
Priaznivá hviezda v juhovýchodnom sektore naznačuje naplnenie, prináša šťastie, rast, úspech a uznanie. Draci, Hady a najstaršie dcéry si tento rok môžu prísť na svoje. Ak v tomto sektore pridáte drevené prvky, predmety, ktoré súvisia s feng shui bohatstvom, môžete zvýšiť svoje šance na úspech a dosiahnutie cieľov. Podporiť hviezdu môžete čínskymi mincami v počte 3 alebo 3x3, 9, stromčekom šťastia a hojnosti s kryštálmi, zapáľte občas 9 sviečok, pridajte zdravé rastliny. Môže to byť feng shui bambus s 9 stonkami alebo tučnolist. Použite červené doplnky v malej miere. Izbová fontána v kombinácii s rastlinami zvýši tiež energiu hojnosti na juhovýchode.

Centrum – hviezda víťazstva 1
Do centra sa dostala v roku 2017 hviezda víťazstva 1. Je to energia, ktorá bude prevládať spolu  s ohňom a kovom Kohúta v tomto roku. Hviezda 1 prináša možnosť víťazstva nad konkurenciou, posun v kariére a úspech každému. Prevahe zeme v centre treba zabrániť, aby neničila energiu hviezdy 1, preto sa vyhnite vo svojom centre zemitým a žltým farbám, minimalizujte počet zelených rastlín a červených doplnkov, ktoré patria k prvku drevo a oheň. Nezabudnite, že aj obrazy môžu predstavovať niektorý nežiadúci prvok, venujte pozornosť aj im. Obľúbené detailné obrazy kvetov a zelene tu nie sú vhodné v tomto roku. Podporte a aktivujte túto šťastnú hviezdu farbami vody – modrou čiernou. Kôň, ako symbol víťazstva, aktivuje vplyv tejto hviezdy. Vystaviť si môžete hneď trojicu koní, bieleho, hnedého a ohnivého. Biely znamená rýchlosť pri dosahovaní úspechu, hnedý pomáha hojnosti a prosperite a ohnivý odstraňuje prekážky z vašej cesty. Obraz alebo sochu koní si dajte do centra vášho domu alebo obývačky.

Samozrejme, teraz už musíte len zistiť, ktoré oblasti hostia vo vašich domovoch alebo kanceláriách nepriaznivé hviezdy. Tradične sa ročné feng shui ošetrenia lietajúcich hviezd robia pred príchodom čínskeho nového roka, ale nikdy nie je neskoro urobiť nápravu aj v priebehu roka. Uvedomte si, že všeobecná náprava však môže niekedy viac uškodiť ako pomôcť, lebo ročné lietajúce hviezdy reagujú s hviezdami vášho domu, ktoré sú akýmsi „rodným číslom“, zapísaným do múrov domu pri jeho výstavbe alebo rekonštrukcii. Pokiaľ pocítite väčšie ťažkosti vo vašom živote, neznamená to, že feng shui nefunguje, ale že mohlo prísť k negatívnej interakcii medzi hviezdami. S tým vám poradí už len skúsený feng shui konzultant a poradca.

Ann Pi, 05. 05. 2017 - 14:45

Dakujem za článok, o to viac, že vyšiel na moje narodeniny :D. Mňa by zaujímalo ako to je, keď človek žije v mezonetovom byte a teda horná izba je podkrovná a smeruje všade, je v podstate nad celým prízemím. Dakujem.

Hlavný administrátor Pi, 05. 05. 2017 - 18:17

Pekný deň, Ann,

je to rovnako ako na základnom poschodí, každé poschodie má však  svoje BaGua. Nájdete stred podkrovia, rozdelíte ho na osem sektorov podľa svetových strán, na poslednom schode je hlavný vstup, považujeme to za "dvere", hranicu, kde začína pôdorys podkrovia. Svetové strany sú vždy rovnako orientované. V rámci tej izby sa v jednotlivých sektoroch usadili lietajúce hviezdy a robíte ošetrenia podľa nich. Snáď som pochopila Vašu otázku a dala som Vám odpoveď.

Oľga

Hlavný administrátor Št, 04. 01. 2018 - 12:07

Dobrý deň, Martina, ďakujem za komentár. JZ je spojený s energiou Zeme, oblasť vzťahov. Krb je prvok Oheň a podporuje Zem. Všeobecne sa dá povedať, že krb je dobre umiestnený. Nemal by však byť v spálni. Ak máte otvorený krb, môžete si dať nad krb zrkadlo alebo z dvoch strán priemrane veľký kameň, lebo otovrený krb je únik energie. Od 4. februára 2018 je vhodné na JZ dať kamene, krištáľové drúzy, minerálne kamene a iné zemité prvky, na podporu tzv. nebeskej hviezdy 6.
Otázne je, či to nie je sektor 5 duchov, alebo či tu nie sú nepriaznivé hviezdy domu 2, 5 alebo ich kombinácia. V tom prípade by tu krb aktivoval nešťastné prejavy. To je ale už hlbšia analýza priestoru.

Oľga

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.