Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Mesiac hladných duchov

Možno sa dejú okolo vás zvláštne javy, ktorým nerozumiete, možno vo vás niečo vyvoláva strach a nepríjemné pocity, keď sa pohybujete večer alebo v noci vonku. Podľa pozorovaní starej čínskej múdrosti je tu práve obdobie Hladných duchov, ktorí vychádzajú z "pekelnej" brány, aby nám uškodili. Niektorí sa sem vracajú, aby si našli náhradu ku svojej reinkarnácii. Preto by ste mali byť opatrní pri niektorých činnostiach a vyhýbať sa miestam, ktoré hladní duchovia majú radi. Vracajú sa aj duchovia našich mŕtvych blízkych a hľadajú naplnenie svojich túžob a požiadaviek. Či veríte na duchov alebo nie, môžete si prečítať pár odporúčaní, ktoré je dobré dodržať. Mojím cieľom nie je vystrašiť vás. Je medzi nami veľa ľudí, ktorí sú vysoko citliví na takéto energie, najmä deti sú vnímavé a vidia veci, ktoré sú pre oči dospelých ukryté. Možno sa pobavíte alebo si zoberiete odporúčania k srdcu. Je to na vás.

Obdobie Hladných duchov

Siedmy lunárny mesiac čínskeho kalendára sa nepovažuje za šťastný, lebo začína obdobie Hladných duchov. Siedmy lunárny mesiac začal 22. augusta a končí 19. septembra. Je to obdobie, kedy prevažuje jin nad jangom. Jinové temné sily sú počas tohto obdobia veľmi silné. Vrchol dosiahnu pri splne 6. septembra. Keď v domoch dominuje jinová energia, začnú priťahovať duchov a túlavé duše. Tieto entity obľubujú takéto domy a vyhľadávajú ich. Domy s prílišnou jinovou energiou sú tmavé, dostáva sa do nich málo slnečného svetla alebo sú v blízkosti cintorínov, prípadne opustené.

Podľa čínskej tradície sa hovorí, že je to mesiac, kedy je potrebná zvýšená opatrnosť a ostražitosť hlavne v noci, kedy sú hladní a túlaví duchovia vypustení z pekelnej brány, aby sa voľne potulovali. Duše mŕtvych sa vracajú k návšteve živých príbuzných a túlaví duchovia blúdia po uliciach. Snažia sa naplniť svoje minulé potreby, požiadavky a túžby V pätnásty deň mesiaca, pri splne, sa duchovia cítia unavení z behania po svete živých a sú hladní. Preto sa pripravuje v tento deň pre nich oslava s hostinou a darmi, aby sa upokojili a nasýtili, inak blúdia po nociach a škodia. Číňania veria, že ich môžu pohostiť nejakým jedlom a poskytnúť prístrešok z papiera. To im prinesie úľavu a materiálne pohodlie, keď sa na konci mesiaca budú vracať do pekla.
Hladní duchovia môžu škodiť ľuďom, ktorí sú energeticky vyčerpaní. Ochrániť sa môžete zvýšením jangovej energie a amuletmi. Oblečte sa do jasných farieb a prehrávajte si hudbu. V čínskych chrámoch sa robia oslavy a operné predstavenia, aby rozptýlili blúdiacich duchov.
V tomto nie šťastnom období je dobré vyhýbať sa dlhému nočnému cestovaniu, organizovať oslavy narodenín, svadby a iné akcie, ktoré trvajú do noci.

Čomu sa máte vyhnúť?

Deti a mládež by nemali byť vnútri v tme a nemali by sa potulovať po nociach sami.
Neplávajte po zotmení, lebo duše utopených hľadajú náhradu.
Nenechávajte cez noc vonku zavesené prádlo. Keď si ho oblečiete, môžete ochorieť.
Zatvárajte hlavné dvere cez noc.
Nechoďte na nočné túry alebo stanovanie. Sú to obľúbené miesta duchov.
Nesadajte si do prvej rady na predstavení, lebo sem si sadajú duchovia.
Nenoste čierne a červené oblečenie.
Nezahajujte a neotvárajte nové firmy a prevádzky, taktiež sa neodporúča predávať a kupovať nehnuteľnosti.
Vyhýbajte sa nehodám pri cestovaní. Duchovia, ktorí zomreli pri nehode, hľadajú nové obete.
Nenoste do domu dáždnik, ktorý ste použili v noci.
Nespievajte a nepískajte si v noci, aby ste neprivolali ducha.
Neskúmajte v noci z vonku prichádzajúce zvláštne zvuky, hlasy ani plač.
Nezdvíhajte zo zeme žiadne predmety, ktoré nájdete, ani keby to boli peniaze.
Keď už uvidíte ducha, zachovajte pokoj a choďte preč.
Nepracujte dlho do noci, pretože vtedy sú ľudia slabí, duchovia silní a môžu vás ovládnuť.
Nezakrývajte si čelo a majte hlavu zdvihnutú vysoko.
Nehrajte hry, ktoré môžu prilákať duchov. Nevyvolávajte duchov.
Nečakajte v noci na zastávke po polnoci, keď už nepremávajú autobusy.
Nerobte si čiernu alebo tmavú manikúru, duchovia si môžu myslieť, že ste jedným z nich a budú vás viesť do pekla.
Nevstupujte na cintorín po zotmení, nevojdite do opusteného domu, pretože by ste mohli prilákať túlavých duchov.
Neopierajte sa o stenu, pretože na chladné múry sa mohli prilepiť duchovia.
Neotáčajte hlavu, ak vás niekto chytá za rameno, ale otočte sa celým telom. Predpokladá sa, že človek má na ramenách dva ochranné plamene. Keď otočíte len hlavu, narušíte tým svoju ochranu.

Môžete sa chrániť


Ochrániť sa môžete jednoducho. Najlepšie sa ochránite, ak budete nosiť svoj amulet a ponúknete duchom pravidelný dym z kadidla, ktoré necháte pred domom dohorieť. Nechajte vonku rozsvietené alebo si zapáľte sviečky, pričom dbajte na bezpečnosť.

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.