Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Chýbajúca oblasť Bagua sa dá energeticky napraviť jednoduchými spôsobmi. Ak je pôdorys vášho domu, bytu, budovy a kancelárie nepravidelný a podľa kompasu v juhovýchodnom smere máte chýbajúcu časť, ktorá je oblasťou bohatstva, hojnosti a príležitostí, Feng šuej odporúča vyjadriť v tejto oblasti energiu bohatstva a hojnosti vo všetkých jeho formách - od materiálneho bohatstva až po početné požehnania vo vašom živote. Ako napraviť chýbajúcu oblasť bohatstva?

Tu je pár tipov, ako aktivovať a vyvážiť váš chýbajúci sektor bohatstva

  • použite obrazy so živlom energie Dreva. Vyberte si obrázky s hojnou energiou rastu. Môže to byť obraz zeleného lesa presvieteného slnkom, svieža zelená lesná cesta, obraz bambusového lesa
  • bohatstvo môžete znázorniť aj umeleckými predmetmi a obrazmi bohatsva, ktoré sú blízke vášmu srdcu a ich zmysel vyjadruje to, čo pre vás bohatstvo znamená. Dajte si tam napríklad svoju pokladničku, vázu bohatstva, loď bohatstva, smejúceho Budhu, čínske mince alebo rastliny hojnosti. Dajte pozor na farby na predmetoch a obrazoch, vyhnite sa na nich silným farbám, ktoré predstavujú prvok Oheň a Kov, čiže obrazy s prevahou červenej a bielej. Taktiež nepoužite tvary týchto prvkov, špicaté, pyramídové, tie predstavujú prvok Oheň a tvar kruhu, gule, čo je zase symbol prvku Kov
  • vodný prvok v umení, napríklad obraz, ktorý má nejakú hĺbku alebo perspektívu, aby vizuálne otváral a dopĺňal stenu v chýbajúcej oblasti. Voda na obraze má byť čistá, zanechávajúca dojem. Lepší je obraz vodopádu ako statického jazera. Obrazy v našom prostredí skutočne vytvárajú náš svet, preto si dobre pozrite, aké obrazy vás obklopujú vo vašom domove a priestore.
  • lampy, svietidlá, lustre a ich svetlo sú silnými liekmi pre  rozšírenie chýbajúcej Bagua oblasti. Môžete použiť svietidlo akejkoľvek veľkosti, avšak vysoká lampa je najideálnejšia pre tento účel. Vyberte si svietidlo tak, aby harmonicky ladilo s vaším okolím a zapadalo do celkového dizajnu bytu alebo iného priestoru
  • drevo a vodné prvky - fontánka je v oblasti bohatstva vynikajúcim liekom. Dekoračné predmety vo farbách prvku Dreva - zelenej a hnedej, alebo vo farbách Vody - modrej, čiernej. Pri výbere vhodného predmetu dbajte aj na jeho tvary, prvok Drevo znázorňuje tvar obdĺžnika orientovaného do výšky. Prvku Voda prislúchajú tvary vlniek, nepravidelných línií. Všeobecne platí, ak neviete definovať, ku ktorému prvku predmet zaradiť, farba je prvoradým kritériom, druhým je tvar a posledným je použitý materiál. Nezabudnite, že aj sklo radíme k prvku Voda, pretože je ako voda transparentné. Rastliny sú vynikajúcim liekom pre posilnenie tejto oblasti aj v exteriéri.
  • vymaľujte si steny v niektorej vyživujúcej farbe prvkov Voda alebo Drevo. Červená alebo purpurová farba môže niekedy pomôť aktivovať oblasť bohatstva, ale vo veľmi malom množstve.
  • zrkadlá sú vynikajúcim prostriedkom pre Feng shui oblasť peňazí, pretože dokážu otvoriť priestor alebo vytvoriť perspektívu v stene v chýbajúcej alebo neúplnej oblasti. Je to najjednoduchší spôsob, ak použijete zrkadlo štvorcového alebo obdĺžnikového tvaru v drevenom ráme.

V článkoch, zameraných na tému bohatstva a peňazí, ste nazreli do Feng šuej umenia, ktoré rieši vaše problémy v tejto oblasti. Informácie sa vzťahujú na Bagua vašich priestorov podľa svetových strán. Odborná Feng shui analýza priestoru však dokáže nájsť majstrovský bod zásahu podľa Lietajúcej hviezdy, ktorá lieči vaše konkrétne problémy vo sfére bohatstva, vzťahov, zdravia a kariérneho úspechu. Niekedy je tendencia robiť  veľa zásahov, a potom vám môže uniknúť poznanie, aká zmena v prostredí vyvolala zlepšenie. Nezabudnite, že aj malá vec môže priniesť veľké výsledky. Preto, ak ste si prečítali všetky články zamerané na bohatsvo, je dôležité pre to niečo aj urobiť.
Je pre vás lepšie niečo aj vidieť a počuť? Potom si môžete pripraviť pôdorysy svojich domovov alebo prevádzok a zúčastniť sa na plánovaných workshopoch, zameraných na Feng shui vašich priestorov.  O termínoch a témach vás, samozrejme, budem včas informovať na blogu a Facebook stránke Kompas života.

Jana Št, 09. 03. 2017 - 14:34

Dobrý deň prajem,
prosím Vás ja sa riadim zásadami a princípmi feng suej, byt som sa snažila zariadiť podľa tejto metódy ale stále nemám šťastie v láske a o bohatstve už ani nehovorím. Ako je to možné? Viete mi poradiť? Ďakujem za odpoveď.

Hlavný administrátor Pi, 10. 03. 2017 - 11:24

Dobrý deň, Jana,

feng shui prostredia, ktoré nás obklopuje, a ktoré si vieme upravovať, vplýva na náš život jednou tretinou. Riadite sa zásadami feng shui a predsa nemáte uspokojivé výsledky. Podľa akých zásad a princípov sa riadite? Pokiaľ je to podľa kníh, ktoré sú všeobecné, môže sa stať, že to, čo si myslíte a urobíte pre podporu, môže skutočne pôsobiť opačne. Optimálne je podľa veku domu urobiť analýzu feng shui alebo pozrieť sa na priaznivé a nepriaznivé oblasti podľa Ba Zhai. Ďalšia vec je Vaše osobné BaZi. To je analýza osoby podľa dátumu a času narodenia. Keď spoznáte samu seba, možno zistíte, že idete hlavou proti múru. Je veľa možností, ako aktivovať konkrétne sektory a smery na mieru pre Vás, pre Váš byt alebo dom. Môžete ma kontaktovať mailom v prípade ďalších otázok.

Oľga Szabová

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.