Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng šuej kompas

Škola formy alebo Škola krajiny skúma tvary a symboly v prostredí bez ohľadu na smery kompasu. Škola kompasu využíva Feng shui kompas a zameriava sa na aspekt času a priestoru, akým spôsobom ovplyvňuje prostredie a človeka. Hlavným využitím Feng shui kompasu (Loupan) je nájsť majstrovský bod pre zásah v priestore. Možno vás zaujali informácie o tom, s akými metódami sa stretnete alebo ste sa už stretli vo Feng šuej, čo sa dá s nimi ovplyvniť a chcete vedieť viac, prečítajte si 2.pokračovanie, aké metódy Feng shui sa využívajú v Škole kompasu.

Metóda č. 3 - Bagua

Jednou metódou zo Školy kompasu je metóda Bagua ( tiež Ba gua alebo Pakua, preklad z čínštiny  doslovne znamená “8 oblastí”). Je to jeden z hlavných nástrojov vo Feng šuej na analyzovanie energie v priestore. V podstate Bagua je energetická mapa vášho priestoru a ukazuje vám, ktoré časti vášho domova alebo kancelárie sú pripojené na konkrétne oblasti života. Dôležité je rozlíšiť, podľa ktorého spôsobu Feng shui sa Bagua používa. Klasické alebo tradičné Feng šuej na určenie smerov používa kompas, západné Feng shui Black Hat Sect oblasti definuje podľa vstupných dverí. Bagua - osemhran, rozdelený podľa tradičného Feng šuej, ste si mohli stiahnuť na Feng šuej Vašej obývačky. Každému sektoru je priradený jeden  prvok, farba, aj pripojená životná oblasť. To, v akom pomere sú tieto oblasti, sa odrazí aj na vašom živote alebo fungovaní firmy. Ak je niečoho viac, alebo veľmi málo, dochádza k nerovnováhe. Vyrovnať neúplné oblasti a upraviť nevyvážený tok energie sa dá aj bez väčších nákladov použitím jemných Feng shui liekov, ktoré budú pekné a príjemné pre vašu domácnosť alebo kanceláriu.


Metóda č. 4 - Ba Zhai

Ďalšou metódou Školy kompasu je Ba Zhai (čítaj pa džaj), ktorá patrí k najstarším metódam Školy kompasu a odráža pôsobenie vesmíru a energií 9 hviezd súhvezdia Veľkého voza. Deväť vesmírnych energií pôsobí svojimi premenami na 8 smerov Bagua a jedno centrum. Metódou Ba Zhai (metóda Nenásytného vlka) sa podľa charakteru premeny určujú štyri priaznivé a štyri nepriaznivé smery, ktoré majú silný vplyv na hlavné životné oblasti, vzťahy, zdravie, prosperitu a silu vlastného ja.

Určite sa stretnete pri tejto metóde s priaznivými smermi, ktoré treba podporiť

  • Sheng Qi - smer úspechu
  • Tien Yi - smer zdravia
  • Yen Nien - smer vzťahov a harmónie
  • Fu Wei - smer osobného rastu

Nepriaznivé smery, ktoré zase treba potlačiť sú

  • Huo Hai - smer nešťastnej náhody
  • Wu Gui - toto je smer vyvolávajúci hádky, rodinné nepokoje
  • Liu Sha - smer problémov so zákonom a zdravím
  • Huo Ming - smer katastrofy, totálnej straty

Metóda č. 5 - Ming Kua

Isto vás bude zaujímať, ako sa dajú vaše priaznivé a nepriaznivé smery určiť, čo ich podporí alebo ako ich oslabiť, a hlavne, ako ich použiť pre vašu osobnú prosperitu v dôležitých životných oblastiach a podporu priaznivých energií vo vašom domove alebo firme. Toto všetko sa dozviete v 3. časti blogu 7 metód Feng šuej, s ktorými sa môžete stretnúť, kde nájdete pokračovanie.  Môžete sa zapísať aj na newsletter a o pokračovaní sa dozviete mailom na vašej adrese alebo na našej Facebook stránke.
 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.