Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Všimli ste si aj vy, že vo vašom okolí pribúdajú domy a byty na predaj? Možno ste jedným z tých, ktorí sa tiež snažia predať dom alebo byt, a akosi sa to nedarí. Predávate nehnuteľnosť po rodičoch, pretože vaša rodina už má svoj ideálny domov. Alebo ste sa rozhodli  ísť ďalej a postaviť si nový dom. Určite sa nájde veľa dôvodov, prečo sa trh s realitami stále hýbe, len vy to stále nechápete, prečo to tak dlho trvá. Možno ste mali aj záujemcov, ale viac sa neozvali. Niekomu sa dlhú dobu nikto neozýva. Investujete do reklám a inzerátov, obrátite sa na realitné kancelárie a stále neprichádza vytúžený výsledok.

Vedieť, ako predať svoj dom s Feng shui, vám ušetrí čas aj peniaze. Pri použití Feng shui tipov, ktoré vám pomôžu predať dom, vytvoríte najlepšie energie vo vašom dome, ktorý bude priťahovať správneho kupca.   Prečítajte si jednoduché tipy a možno si uvedomíte, že podporiť predaj domu môžete aj vy. 

7 tipov ako predať dom alebo byt

  1. Pohľad zvonku. Prejdite sa okolo vášho domu a prezerajte si ho z väčšej diaľky, akoby ste ho nepoznali. Keď máte známeho, ktorý ešte u vás nebol, poproste ho, aby si “obzrel” váš dom. Potom rýchlo napíšte, alebo váš známy, prvé dojmy  o vašom dome, ktoré vám napadnú v prvých 2-3 minútach. Nevynechajte nič, ani to, čo sa vám nepáči. Buďte otvorení kritike. To vám môže pomôcť uvidieť to, čo si možno už roky nevšímate a lepšie prezentovať váš dom. Aj vy máte pri vchode plný smetiak? Rozbitý kvetináč, uschnuté kvety, a podobné veci odpracte, aby potencionálny kupec nezavadil očami hneď na takéto predmety. Predávajte emócie, ktoré sú dôležitejšie ako samotný dom. Nezáleží na tom, či v tom dome ešte bývate, alebo je to prázdny dom, ktorý ste zdedili, dbajte o kvalitu energie pri hlavnom vchode, aby vyzeral prívetivo a sviežo.
  2. Živý a svieži vstup. Zarastený, pavučinami potiahnutý vstup asi nebude moc príjemný. V okolí domu investujte do terénnych úprav, čím zvýšite hodnotu majetku a prilákate priaznivé energie do domu. Ak máte byt, ktorý chcete predať, tam sa moc nedajú robiť úpravy zvonku, zamerajte sa na hlavný vchod do bytu a priestor pred ním. Kúpte vysokú bujnú rastlinu alebo tam dajte vázu z čerstvými kvetmi, postarajte sa o dobré osvetlenie. Ozdobte priestor pekným obrazom alebo umeleckým dielom, sochou, keď nemáte vhodné podmienky pre rastliny. Vhodne umiestneným zrkadlom podľa Feng shui viete vytvoriť pocit priestrannosti. Čerstvá maľovka rozžiari vstupný priestor.
  3. Menej je viac. Pri obhliadke domu alebo bytu potencionálnym kupcom si uvedomte, že dom ste zatiaľ obývali vy, máte v ňom svoje osobné veci, varíte svoje jedlá, váš dom má pre vás charakteristickú vôňu a vy ho predávate, dajte preto možnosť rozvinúť fantáziu budúcemu majiteľovi, ako by dom on chcel užívať v budúcnosti. Jednoducho ukážte mu menej osobné veci. Zdá sa vám to veľa práce? Verte, stojí to za to! Len si predstavte, ako by ste si vyberali vy  použitý tovar, nech je to čokoľvek.
  4. Kúpeľňa. V kúpeľni skryte všetky svoje osobné veci. Kupujúci nepotrebuje vedieť, akú značku zubnej pasty používate.
  5. Kuchyňa. V kuchyni sa postarajte o dobrú vôňu a poriadok. Môže to byť čerstvo zaliata káva alebo vôňa jablkového koláča, košík s chlebom. Rozhodne tu však nemusí byť cítiť dezinfenkčné  a  pach chlóru.
  6. Kuchyňa, kúpeľňa, spálňa. Tri miestnosti  Feng shui  trojuholníka, ktorých energie môžu dom predať alebo  nepredať. Kupujúci potrebuje vedieť, že sa mu bude dobre spať, dobre jesť, má sa kde umyť, dobre si oddýchnuť, ak sa rozhodne kúpiť váš dom. Vašim kupcom doprajte vlastnú predstavivosť. Keď treba, tak ju podporte, udržte po celú dobu obhliadky vášho domova. Tiež treba vedieť, kedy máte ustúpiť o krok vzad a ponechať ich s vlastnými myšlienkami.
  7. Uvoľnenie. To je konečný krok k predaju vášho domu. Často sa stáva, že ľudia lipnú na svojom domove napriek tomu, že ho chcú predať. Akoby ich držali silné putá,  ktorými sú so svojim domom zviazaní. Môže sa to diať na nevedomej úrovni, alebo jeden člen rodiny  odoláva predaju domu a nechce sa pohnúť. Pochopte, že táto energia, ktorá vyvoláva citové problémy, môže brániť rýchlemu predaju domu. Predstavte si, že chcete niekomu niečo dať, ale vy to pevne držíte vo svojich rukách. Asi sa vám to nepodarí. Uistite sa, že takéto energie nie sú vo vašom dome na predaj a vy budete na šťastnej ceste ku svojmu novému domovu.

Takže, ak máte v pláne predať svoj dom alebo sa ho už snažíte predať, využite tieto jednoduché Feng shui rady na rozhýbanie tých správnych energií. Ak všetko ostatné zlyhá, mám pre vás ešte iné techniky Feng shui na mieru, ktoré potrebujú trochu času a váš silný a jasný zámer predať svoj dom. Potrebujete predať dom a nedarí sa vám? Kontaktujte ma a ja vám vypočítam podľa Feng shui akupunktúrny bod v dome, ktorý treba aktivovať, aby pritiahol správneho kupca. Svoje skúsenosti, otázky a rady, ktoré pomohli vám alebo vašim známym môžete zdieľať v komentároch nižšie.

Andrej So, 25. 03. 2017 - 17:00

my mame tiez zariadeny byt v style Feng shui a mame z toho dobry pocit, pomerne lepsi ako ten byt pred tym... Ked sme byt kupovali uz vtedy sme sa pozerali na take byty, ktore tak boli riesene, pestru ponuku sme
nasli (vymazaná reklama)

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.