Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng shui 2019

Ročne sa okrem Lietajúcich hviezd sledujú aj iné nebezpečné vplyvy, ktoré sa posúvajú v cykloch a menia sa podľa vládnuceho zvieraťa roka. Pre rok Zemského Prasaťa 2019 sú 4 nebezpečné sektory, v ktorých je dobré vyhnúť sa ich používaniu, robiť v nich renovácie alebo v nich spať.

enlightened  1. JUHOVÝCHOD 3 (142,5°- 157,5°) - sektor Ročného rušiteľa (SUI PO) – je v opozite Veľkému Jupiterovi, na juhovýchode. Možno ste sa rozhodli alebo plánujete urobiť nejaké zmeny, rekonštrukcie vo svojom dome a jeho okolí v tejto časti, mali by ste však s nimi počkať a odložiť na iný rok, ak nechcete pocítiť jeho negatívne následky.
 

enlightened  2. JUHOZÁPAD (205°- 252,5°) - sektor, v ktorom je tento rok hviezda Žltá 5, aby ste sa vyhli akýmkoľvek nešťastným udalostiam, nemala by tu byť žiadna aktivita.  To znamená, že nemáte tu  zatĺkať klince, vŕtať do steny. Akékoľvek rekonštrukcie alebo prestavby odložte na vhodný rok.
 

enlightened  3. ZÁPAD (232,5°– 307,5°) - Traja zabijaci (tri nešťastia) sú v roku 2019 na západe domu. Bude dobré, ak sa postaráte, aby v tomto sektore nebola žiadna aktivita a sektor zostal nerušený. Tým zabezpečíte, že sa ich negatívne účinky neprejavia. Nevyprovokujete ich, ak sektor nebude rušený renováciou, ničením pozemku v okolí domu alebo veľkým hlukom, oslavami.
 

enlightened  4. SEVEROZÁPAD 3 (322,5°- 337,5°) - Veľký Jupiter, jeho čínske meno znie TAI SUI, a je považovaný za vládcu roka. Jeho poloha súvisí s putovaním planéty Jupiter. Veľkovojvoda Jupiter sídli vždy na mieste, ktoré zodpovedá zvieraciemu znameniu daného roka. Negatívnym dôsledkom jeho vplyvu sa môžete vyhnúť tým, že sa v 15°sektore vyhnete akýmkoľvek aktivitám. Ušetríte si tým čas a zdroje, keď tu nebudete nič robiť.
Dôležité je uvedomiť si, že sa to nevzťahuje len na miesto, kde žijete, ale aj na to, kde trávite väčšinu svojho času. To znamená, že si skontrolujte aj svoje pracovisko a kanceláriu. Je nepriaznivé zotrvávať v tejto časti, ale hlavne, nesmiete čeliť tomuto smeru!
Pokiaľ by ste sedeli bežne otočení čelom k Veľkému Jupiterovi, môžete si privodiť nešťastie. Konfrontačnej polohe k vládcovi a jeho hnevu sa vyhnete tak, ak sa otočíte chrbtom k nemu.
Budete mať väčšiu kontrolu na pracovisku a zvýši sa vaša autorita.
Nezabudnite si skontrolovať smer vášho obľúbeného kresla alebo miesta na sedenie vo vašej obývačke a pri jedálenskom stole!
 

Veronika-Mária Št, 07. 02. 2019 - 13:10

Dobrý deň,
mám syna narodeného v novembri 2003, t.j. jeho Ming Kua je 6 a znamenie je koza. Dmnievam sa, že jeho priaznivé smery sú Z (traja zabijíci),SV (choroby),JZ (nešťastie) a SZ (Veľký Jupiter). V týchto oblastiach by v roku 2019 mali hroziť údaje uvedené v zátvorkách. Izbu má v časti domu, ktorá zahŕňa oblasť JV, J, JZ a Z domu.Posteľ je umiestnená v JZ časti izby i domu a hlava mu smeruje na Z.Poradili by ste mi nejaké nápravné opatrenia vzhľadom k tomu, že všetky jeho priaznivé smery sú tento rok problematické? Zaujíma ma vhodná orientácia hlavy pri spaní a smer pracovného stolu, ktorý je momentálne tiež smerovaný na Z. Tento rok robí skúšky na strednú školu...
Veľmi pekne ďakujem a prajem krásny deň.

Hlavný administrátor Pi, 08. 02. 2019 - 13:43

Dobrý deň Veronika-Mária, ďakujem za Vami položenú otázku.
Áno, Váš syn má Ming Kua 6, je narodený v roku vodnej Kozy, priaznivé smery Z, SV, JZ a SZ. Tento rok je hviezda 6 na východe. Tento smer prináša do života nový štart, možnosť uskutočniť zmeny. Je to búrlivý rok premien, čo sa začne, bude pokračovať. To znamená viac aktivít, posilenie sebaistoty, ale aj viac výbušnosti. Pre syna je to dobrý rok na kroky k budovaniu budúcej kariéry, čo môžete považovať za správne načasovanie pre jeho úspešný postup na strednú školu.

Rozdelenie bytu - príklad:

 

Píšete, že izba zahŕňa oblasť JV, J, JZ a Z domu. Neviem posúdiť, či tomu skutočne je tak, zdá sa mi to príliš široký rozptyl na jednu miestnosť v byte. Pre upresenie, aby sme sa navzájom pochopili uvádzam názorný príklad.
Na príklade pôdorysu vidíte, ako sú v jednej veľkej miestnosti dva sektory (vľavo hore Z a SZ). To znamená, že delenie bytu na sektory sa robí zo stredu s tým, že každý sektor zaberá 45°. Presný sever, juh, JZ... je v STREDE sektora. Potom je ešte otázne, energia ktorej svetovej strany prevažuje v miestnosti. Tá je najsilnejšia. Okrem ročnej hviezdy a ročných vplyvov  majú sektory v dome alebo v byte svoje vstavané energie, ktoré sa tam usadili pri stavbe. To je však už nad rámec voľného poradenstva a je to súčasťou feng shui analýzy, ktorú rieši profesionálny poradca Feng shui.

Čo sa týka 3 zabijakov - západ je vynikajúci sektor na štúdium, je to jeho priaznivý sektor, momentálne s priaznivou ročnou hviezdou. Ak tam sídlia 3 zabijaci, tak každý jeden z nich môže byť aktivovaný prostredníctvom veľkých zmien v bezprostrednej blízkosti. Zmeny zahŕňajú renovácie, rozbíjanie stien, vŕtanie, zatĺkanie klincov a hlboké vykopávanie zeme. Preto, ak sa niečo podobné nebude diať, neobávajte sa ich vplyvu. Dokonca je vhodné 3 zabijakom čeliť. Z toho plynie, že syn má dobré miesto a určite bude úspešný v štarte do ďalšieho života.

Pokiaľ ste vyznávačkou feng shui a akceptujete podporu aj predmetmi z čínskej kultúry, na podporu syna môžete použiť Pagodu v kovovom prevedení.

S úctou Oľga Szabová

 

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.