Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Možno vás to prekvapí, ale Feng shui je hra, v ktorej keď vytrváte, zvíťazíte. Stačí, keď pochopíte, že tak, ako medzi ľuďmi fungujú energie sympatie alebo nesympatie, tak aj medzi neživými vecami môže dochádzať k výmene energií, ktoré môžu byť dobré alebo zlé. Pozitívna energia vo Feng shui je Sheng Qi a negatívna Sha Qi. Človek prostredníctvom piatich zmyslov tieto energie vníma a rozpoznáva. 

Predstavte si, že ste v hlbokom tmavom lese, kde sa ledva ozve spev vtákov. Ako sa cítite? A teraz si predstavte, že ste na slnkom ožiarenej pieskovej pláži, počujete šum nádherne tyrkysového mora a cítite vôňu borovíc. Táto predstava je vám asi milšia. Nemôžeme však povedať, že tmavý les je zlý a morská pláž dobrá. Pretože niekto môže nájsť v tmavom lese pokoj, ktorý hľadá, a je mu tam dobre.

To, aké sú energie, ktoré predmety vyžarujú, závisí od ich veľkosti, tvaru, farby, materiálu a iných fyzikálnych vlastností. Inak vnímate drevené predmety, kvety, stromy, inak precítite oheň a teplo, zem môže byť tvrdá a mäkká, kov môže byť zbraň alebo prsteň, a voda je aj dažďová kvapka alebo vodopád. Feng shui tieto energie rozlišuje a skúma pod pojmom Päť prvkov - drevo, oheň, zem, kov, voda.

Všetko má svoj protiklad. Tak ako rub má svoje líce a líce má svoj rub. Noc sa strieda s dňom, leto so zimou, niečo je prázdne a niečo plné, horúce a studené, malé a veľké… muž a žena. A protiklady sa navzájom priťahujú. Vo Feng shui to rozlíšime kvalitami Jin a Jang.

Feng shui je unikátna filozofia založená na dlhodobom pozorovaní starých čínskych majstrov prírodných a vesmírnych zákonov. Všetko, čo vás obklopuje, vás aj ovplyvňuje a určuje kvalitu energie okolo vás. Keď urobíte zmenu v priestore, odrazí sa aj na vašej osobnosti a naopak. Je to nekonečne plynúci tvorivý proces ako život sám. Cieľom Feng shui je vytvoriť priestor, ktorý využije svoju a vašu energiu tak, aby ste sa tam dobre cítili. Podeľte sa aj vy s vašimi predstavami, v akom prostredí sa cítite viac živí a energiu ktorého prvku uprednostňujete vo svojej domácnosti?

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.