Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng shui dom

Energia, nazvaná vo Feng shui terminológii, s ktorou sa môžete stretnúť - Qi alebo Čchi, vstupuje do domu cez vstupný priestor. Veľmi záleží na tom, aký dojem vytvorí predsieň na toho, kto vstupuje do domu alebo bytu.
Preto je dôležité, aby Váš vstupný priestor bol primerane veľký, usporiadaný, dostatočne svetlý. Čo vidíte, keď prídete domov a otvoríte dvere? Ak sú tam porozhadzované topánky, prezúvky, cez ktoré sa ledva dostanete dnu, to isté sa deje s energiou.

Nemôže plynule prúdiť a je zablokovaná. Rovnaké pocity môžete mať aj Vy vo svojom živote. Je dobré, ak venujete pozornosť práve vstupu do bytu alebo domu, do firmy alebo obchodu. Tu je pár tipov pre začiatočníkov Feng shui domova.

 

Byt alebo dom by mal byť priestranný s dostatkom svetla. Pomáha to prúdeniu energie v celom priestore. Vhodný je veľký luster s viacerými žiarovkami, vysoké stojace lampy alebo svietniky, ktoré dodajú tmavým kútom dostatok svetla. Bodové stropné svetlá potláčajú energiu.


Do bytu alebo domu treba vstupovať cez predsieň. V žiadnom prípade by ste nemali vstúpiť do obývačky alebo inej miestnosti. Ak nemáte takéto šťastie, oddeľte si a vyhraďte si časť miestnosti deliacou stenou alebo závesom, čím budete improvizovať vstupnú chodbu.

Miestnosti v byte alebo dome by mali byť oddelené. Nie je podľa feng shui ideálne spojenie kuchyne a obývacej izby, pretože energia nemôže byť správne rozdelená. Najlepšou možnosťou je pravidelný tvar miestnosti, štvorec alebo obdĺžnik. Dlhé chodby poškodia tok energie.

Prúdenie energie negatívne ovplyvňujú ostré rohy, ktoré smerujú do miestnosti a na miesta, kde sedíte alebo spíte. Skúste ich potlačiť farbami, obrazmi, skrinkami alebo malými stolíkmi, kvetmi, prípadne feng shui symbolmi.

Dlhé chodby sú nepriaznivé, oddeľte ich peknými závesmi, obrazmi alebo symbolickým delením podlahovej krytiny (druhy, vzory, priečne pruhy, kruhy...)
Vstupná chodba by mala byť oddelená dverami, aby sa v nej mohla kumulovať kvalitná energia.

Pre lepšie informácie alebo  profesionálne Feng shui poradenstvo sa môžete spojiť so mnou a využiť moje služby cez  kontaktný formulár.

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.