Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

upratovanie podľa feng shui

Možno si neuvedomujete, že staré haraburdie priťahuje veľa negatívnej energie. Ak chcete prilákať niečo nové, musíte urobiť nejakú očistu.

Nezapĺňajte  svoj dom zbytočnými predmetmi, pravidelne upratujte a nemilosrdne sa zbavte všetkého starého a nepoužiteľného. Neskladujte veci v skriniach, ktoré už dávno nenosíte a nepoužívate. Keď darujete alebo vyhodíte staré oblečenie, uvoľníte priestor životodarnej energii a odstránite prekážky vo vašom živote. Feng shui napokon učí, že všetko so všetkým súvisí a je vzájomne prepojené.

Prach, smeti, kopa zbytočných a zabudnutých vecí sú zdrojom hromadenia negatívnej energie, ktorá nesie informačný náboj minulosti, blokuje vás a bráni vzniku nových nápadov a vecí.
Pozornosť treba venovať aj zničeným, roztrhaným odevom, rozbitým a pokazeným veciam. Musia byť okamžite opravené alebo vyhodené. Neskladujte ich až dovtedy, pokým na ne náhodou narazíte.  Podľa feng shui je to neprijateľné, pretože nahromadená negatívna energia nevedome narúša vnútornú harmóniu domu.

Záľuba v hromadení „haraburdia“ naznačuje, že ste pevne pripútaní k minulosti a brzdí vás na ceste k zmene a lepšej budúcnosti. Zbavte sa starých topánok, spotrebičov, mobilov, zmeňte trebárs účes, prácu, alebo dokonca byt. Môžete si vybrať podľa toho, čo nové chcete pritiahnuť. V každom prípade budete mať viac priestoru.
Zapratanie zbytočným haraburdím je zlo, aké si možno neviete predstaviť. Niekedy len malá eliminácia má veľké účinky. Je však potrebné veci nielen prehrabať, rozhodiť, ale robiť to cielene pre nejaký účel.  Upratovanie by malo mať jasný význam, prečo to robíte. Ak chcete príchod niečoho nového, najprv sa musíte zbaviť toho starého. Keď skončíte a všetko zbytočné odstránite, musíte povedať: „Všetko toto vyhadzujem, aby som pritiahol/a do môjho života…, vymenujte to, čo chcete.

Čím viac nepotrebných vecí máte okolo seba, tým pomalší je pohyb energie Qi  v byte alebo v kancelárii. Nech vás potom neprekvapuje, že nenapredujete v živote, nedosahujete životné plány alebo vás stále niečo trápi.

Nemusíte sa teraz naháňať, aby ste veľké vypratávanie urobili do Vianoc. Je tu však jeden termín, kedy upratovaníe podľa feng shui môžete podporiť peňažné energie a posilniť imunitný systém vášho domu.
V piatok, 13. decembra 2019, kedykoľvek počas dňa, upratujte, čistite, umyte okná alebo vytrieďte veci vo východnom sektore vášho domova. Z predchádzajúcich aktivácií už viete, že jednotlivé sektory  určíte zo stredu domu/bytu. (Východný sektor je od 67,5° do 112,5°.)

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.