Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Váš matrac počas noci naberá veľa jinovej energie, preto je prospešné, aby ste svoj matrac občas vystavili slenčným lúčom. Tento rituál vedie k dokonalému dobitiu postele, na ktorej spíte a kvalita spánku počas niekoľkých hodín má výrazný vplyv na naše zdravie a tým aj na starnutie. Z týchto dôvodov je potrebné matrace pravidelne doplniť najleším zdrojom jangovej energie, ktorým je slnko.

Doprajte slnečný kúpeľ nielen sebe, ale i vášmu matracu

Jarné slnko má veľkú silu, preto sa pousilujte vyložiť matrac počas jarných dní na balkón alebo do záhrady. Ak máte ťažký matrac, oslovte niekoho, kto vám s tým pomôže. Nepoložte matrac na zem alebo trávu, mohol by nasávať ich vlhkosť. No a podľa zvykov našich starých mám, je dobré "vybúchať" z matraca odumreté bunky z pokožky a roztoče. A ak veríte na duchov, vybúchanie vystraší každého ducha, ktorý by sa chcel usadiť vo vašom matraci.

Slnko nielen prenikne hlboko do matraca, aby odstránilo zvyšky vlhkosti, ktorá spôsobuje rôzne bolesti, ale tiež zbavuje matrac toxínov a baktérií, ktoré sa v matraci hromadia počas dlhého obdobia používania.

Podľa feng shui poskytuje slnečný kúpeľ povrchu matraca veľkú dávku jangovej čchi, a ukladá do neho vzácnu kozmickú energiu potrebnú pre život. Ak je veľmi horúce počasie, postačia tri hodiny pôsobenia jasného slnečného svitu. Môžete ho však ponechať na slnku aj niekoľko hodín. Nezabudnite matrac otočiť, aby dobitie bolo rovnomerné. Potom ho môžete preniesť späť do vašej postele.

Okrem toho môžete podľa odporúčaní matrac posypať morskou soľou, ktorá na slnku odčerpá vlhkosť a vyschne. Zároveň tým zabráni negatívnym energiám, aby sa uchytili na matraci. Rovnako dobre poslúži aj sóda bicarbona. Na matraci ich nechajte asi pol hodinu, potom dôkladne odstráňte, aby zostatková soľ neodčerpávala vitálnu esenciu z vášho tela, keď vrátite matrac do postele.

Dbajte na to, aby matrac bol úplne suchý. Aj nový matrac je dobré nechať presušiť na slnku, aby v ňom nezostala výrobná vlhkosť. Vlhkosť matraca je hlavnou príčinou bolestí svalov a kĺbov, podporuje rast plesní a rôznych baktérií.

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.