Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng shui 2019

Ak chcete urobiť maximum pre svoje šťastie po celý rok, je dôležité aktualizovať Feng shui vo vašom domove. Všetko, čo musíte urobiť, je napraviť, podmaniť a posilniť všetkých osem smerov, pretože znížite alebo odvrátite následné ťažkosti a zvýšite šťastie vo vašom dome/byte, z čoho budú mať všetci prospech.

Lietajúce hviezdy menia svoju polohu okolo 4. februára podľa čínskeho solárneho kalendára. Počas 12 mesiacov roka, zemského Prasaťa 2019, budú vo vašich životných priestoroch 4 sektory, ktoré budú ovplyvnené negatívnymi lietajúcimi hviezdami a v 5 sektoroch sa usadia pozitívne hviezdy.
Pripomeniem vám, že najlepšou ochranou pred vplyvom negatívnych hviezd je obmedziť pobyt v negatívnej časti domu alebo kancelárie, a tráviť viac času v priaznivých sektoroch.
Majte na pamäti, že Lietajúce hviezdy vás ovplyvňujú, ak sa na vás vzťahujú niektoré z nasledovných udalostí:

  • ak sú vaše vstupné dvere v sektore s nepriaznivou hviezdou, aj keď ich smer je iný
  • ak vaše vstupné dvere čelia tomu smeru
  • ak máte spálňu v nepriaznivom sektore
  • ak váš dom čelí tomuto smeru (určené feng shui analýzou)
  • ak hviezda navštívi palác vášho zvieracieho znamenia (napríklad, keď je vaše zviera Koza alebo Opica, v roku 2019 vám žltá hviezda 5 prináša nešťastie a smolu)

Uvádzané ošetrenia sektorov sú rozdelené podľa rôznych oblastí vášho domova na jeden rok od 4. februára 2019 do 3. februára 2020.
Predmety, ktoré ste už niekedy použili k ošetreniu priestoru, je potrebné vhodným spôsobom očistiť, hlavne ak boli použité na eliminovanie nepriaznivej energie.
Pred aplikovaním Feng shui  „liekov“ vyčistite a pripravte priestor.

 



Základný krok k aplikácii Feng Shui vo vašom dome


Na pôdoryse v skutočnej mierke vášho domu si nájdite stred. Postavte sa do stredu a použite kompas k určeniu smerov. Zakreslite si na svoj pôdorys 8 pravidelných 45°výsekov, ktorých stredom sú body svetových strán (0°, 45°, 90°...) Potom identifikujte priaznivé a nepriaznivé sektory.
V prvom rade je potrebné identifikovať všetky nepriaznivé hviezdy, ktoré spôsobujú nešťastie a obmedziť ich vplyv umiestnením nápravných prostriedkov.

 

Negatívne Lietajúce hviezdy 2019 a ich potlačenie



5/Juhozápad –  žltá  hviezda 5 –  Nešťastná hviezda je obzvlášť nebezpečná, keď dom čelí juhozápadu, máte tu spálňu alebo ste sa narodili v znamení Kozy a Opice. Prináša stratu, choroby a smolu rôzneho druhu. Vyhnite sa všetkým významným činnostiam v tomto sektore a nerobte tu žiadne zmeny alebo rekonštrukcie počas celého roka. Udržiavajte tu pokoj a ticho, a ak môžete, trávte tu čo najmenej času. Aktivácia tejto hviezdy môže spôsobiť stratu majetku alebo zamestnania, nehody, zranenia a nešťastie všeobecne. Tieto zásady dodržte aj na juhozápade exteriéru domu.
Na vyčerpanie zemskej energie žltej 5 je vhodný KOV. Tradičným nápravným prostriedkom je pagoda, kovová zvonkohra so šiestimi kovovými rúrkami alebo 6 veľkých mincí na ochranu. V našej kultúre môžete použiť akýkoľvek ťažký kovový predmet, nie však zbrane alebo ostré a špicaté kovové veci.
Nepoužívajte v tomto sektore sviečky, červené a žlté dekorácie, ani otvorený krb.

2/Severovýchod – hviezda chorôb čierna 2 –  Každý rok je potrebné starať sa o svoje zdravie a s ním súvisiacu vitalitu človeka. Osídlenie tohto priestoru hviezdou 2 môže priniesť chorobu a hviezda znižuje duševnú a fyzickú silu. Hviezda vletela do sektora spojeného s prvkom zem, preto je jej účinok silný. Ak máte v tomto sektore spálňu, udržiavajte tu poriadok a ticho. Jej vplyv sa prejaví na ľuďoch narodených v znamení Byvola a Tigra.
Ak sa z akýchkoľvek dôvodov neviete vyhnúť tomuto sektoru, znížte negatívnu energiu hviezdy 2 prvkom KOV alebo liečbou so slanou vodou. Kovové predmety môžu byť
z mosadze, medi, bronzu a cínu. Vhodné predmety na ošetrenie sektoru sú kovová zvonkohra, 6 mincí, tekvička Wu Lou.  Odstráňte z tohto sektora všetky predmety, ktoré predstavujú prvok oheň, to znamená červenú farbu, sviečky, silné svetlo. Tiež sa vyhnite minerálnym kameňom a keramike. Neaktivujte hviezdu hlukom, hudbou, premiestňovaním nábytku, prestavbami.

3/Juh – hviezda hádok 3 – nepriateľská hviezda v južnom sektore prináša násilie, argumenty a konflikty najmä, ak Váš dom čelí juhu alebo ste narodení v znamení Koňa.  Harmóniu v rodine môžu narušiť hádky a emočné výbuchy a jej nebezpečie spočíva v tom, že môže spôsobiť zničenie vzťahov medzi ľuďmi a priviesť niektorých obyvateľov  miestnosti s hviezdou 3 do problémov so zákonom, súdnych sporov a k šikane v škole alebo na pracovisku. Negatívny vplyv hviezdy, ktorý je tento rok veľmi slabý, znížite udržaním ticha a bez výraznej aktivity v tomto sektore. Najlepším liekom v sektore je prvok OHEŇ. Pridajte ho forme predmetov v červenej farbe, červenou guľou, veľkými červenými (umelými) jablkami alebo sem umiestnite Budhu, ak je to v súlade s Vaším vkusom alebo kultúrou. Vyhnite sa vodným a kovovým prvkom, bez fontány, bez zvonkohier.

7/Juhovýchod – červená hviezda lúpeže 7 je v juhovýchodnom sektore a stáva sa veľmi nebezpečnou pre tých, ktorých domy čelia tomuto smeru alebo tu majú hlavné vstupné dvere. Môže priniesť nestabilné emócie, následkom ktorých môžu byť spory, finančné straty, krádeže, násilie a ohováranie, dokonca zranenia a požiare. V prvom rade sa uistite, že máte zabezpečený vstup a okná domu. V období dovoleniek v mesiaci júl a august bude jej vplyv silný, preto myslite na to, keď plánujete svoje cesty v tomto období! Pozornosť zvýšte, ak tu máte vstupné dvere, aj v mesiacoch marec a máj. Narodení v znamení Draka a Hada po celý rok by sa mali vyhýbať osamelým miestam a dať si pozor na ľudí, ktorí by im mohli ublížiť.
Keď si domov náležite ochránite, budete môcť spokojne a bez obáv spať. Priestor ošetrite proti negatívnemu vplyvu jinovým vodným prvkom. Do vázy alebo karafy dajte soľ a zalejte čistou vodou. Nepoužite fontánku, voda musí byť bez pohybu. Tradičným ochrancom môže byť modro-čierna mandala ako nálepka na oknách, modrá alebo čierna figúrka slona alebo nosorožca. Odstráňte z juhovýchodu ostré kovové predmety, zvonkohry, zvončeky a tiež nepoužívajte sviečky a ohnivé prvky v červenej farbe.

 

Priaznivé Lietajúce hviezdy 2019 a ich podpora

 

Podporou priaznivých hviezd maximalizujete Váš potenciál získať z roka to najlepšie. Vplyvu negatívnych hviezd sa najlepšie vyhnete svojou neprítomnosťou v postihnutom sektore, pozitívne hviezdy Vám najviac úžitku prinesú vtedy, keď ich budete čo najviac využívať. Preto je skvelé, ak tu máte spálňu, hlavný vchod, obývačku alebo je šťastná hviezda v paláci Vášho zvieraťa.

8/Centrum – hviezda prosperity 8 v strede prináša peniaze, úspech a zvýšenie moci. Keďže sa hviezda udomácnila v centrálnom zemskom paláci, ktorý ju sám o sebe podporuje, môžete očakávať jej silný vplyv na blahobyt a hojnosť. Stred domu je veľmi významný, preto by ste práve tu mali dať symboly priaznivé pre získanie bohatstva. V tradičnom Feng shui sa používa trojnohá žaba sediaca na minciach, či zlatých ingotoch. Ak nie ste vyznávačmi čínskej kultúry, môžete v centre domu alebo obývačky umiestniť misu bohatstva naplnenú skutočnými mincami alebo imitáciami zlata, peňazí. (Nie je to navádzanie na falšovanie peňazí! :) ) Šťastie hviezdy 8 podporíte aj vzácnymi minerálnymi kameňmi, z ktorých aspoň jeden by mal byť vo veľkosti zatvorenej dlane. Najviac používané kamene sú citrín, ametyst, ruženín, kryštál a pyrit.

6/Východ – biela hviezda nebeského šťastia 6 vletí do východného sektora a prináša neočakávané šťastie vo zvýšení autority, sily dobrého mena. Keď tu máte vstupné dvere, máte veľkú šancu k povýšeniu a postupu v kariére, podnikateľskej expanzii a skvelej partnerskej spolupráci. Časté využívanie sektora, ideálne, ak tu máte pracovňu alebo stôl, bude aktivovať pozitívnu hviezdu 6. V priestore môžete zavesiť krištáľové guľôčky.
Pozitívny vplyv má hviezda na ľudí narodených v znamení Zajaca, tí boli vlani pod negatívnym vplyvom hviezdy rivality, lúpeže a straty bohatstva, červenej hviezdy 7.

4/Sever –  hviezda romantiky a vzdelávania zelená 4 je na severe. Jej energia bude prospešná, ak pracujete v akademickej alebo umeleckej oblasti, tiež pre školákov a študentov. Vtedy je vhodné, ak využijete severný sektor na prácu a štúdium, posilníte tým inšpiráciu. Hviezda prináša príležitosť, ale musíte byť aktívny, aby ste nasledovali svoje ciele.
Na severe vládne Potkan, ktorý ovplyvňuje Kvet lásky a zvyšuje príťažlivosť, preto je sektor skvelý pre každého, kto hľadá vážny vzťah. Hviezda 4 spojená s prvkom dreva, je vodou severného sektora  silne aktivovaná. Jej dobrý vplyv sa náhle môže zmeniť, ak je tu veľké množstvo inej vody, napríklad akvárium veľkých rozmerov, veľká fontána, či už v interiéri alebo na severnej časti exteriéru domu. To môže viesť k sexuálnym škandálom alebo k nevere. Chráňte si preto svoje vzťahy a nepridávajte zbytočne prvok vody na podporu hviezdy 4, najmä ak sa tu nachádza Vaša spálňa. Povzbudiť dobrú energiu lásky môžete kvetmi, pivonkami alebo ružami. Môžu byť živé alebo umelé, nie však sušené. Na ružiach starostlivo odstráňte tŕne, aby miesto lásky nepriniesli do vzťahu problémy. Tradičné čínske predmety na podporu romantiky sú mandarínske kačičky v páre, na podporu vzdelania zase bambusové stonky rastúce vo vode alebo Pagoda. Tí, ktorí sú single, a chcú mať vzťah, môžu do severného sektora umiestniť svoje zviera romantiky.  

1/Západ – biela hviezda 1 prináša víťaznú energiu do západného sektora, ktorá Vám pomôže ku kariérnemu postupu, úspechu v práci a zlepšeniu Vašich schopností. Ak tu máte hlavný vstup do domu, budete mať k tomu veľké príležitosti v tomto roku, i keď nemusia hneď priniesť lukratívne výsledky. Ťažiť z prospechu hviezdy budete najmä, ak tu máte pracovňu alebo priestor na štúdium. Máte možnosť zlepšiť svoje komunikačné schopnosti.
Biela hviezda je v paláci Kohúta, ktorý bude pod jej priaznivým vplyvom. Podporu sektora môžete urobiť krásnou kovovou zvonkohrou alebo tradičnými prvkami rybou Arowana, symbolickým zvieraťom víťazstva soškou alebo obrazom Koňa. Pre deti je vhodná Pagoda. Podporuje vytrvalosť a vzdelávanie. Z farebných doplnkov si zvoľte modré farby a farby kovu – zlaté, strieborné, lesklé a ligotavé predmety.

9/Severozápad – hviezda budúcej prosperity, šťastia na severozápade prispieva k všeobecnému šťastiu a úspechu v kariére. Ak chcete kariérne rásť a využiť nové príležitosti, využite túto šancu , ktorú tento rok ponúka v severozápadnom sektore, najmä ak sú Vaše vstupné dvere alebo kancelária, či pracovňa. Pobytom v tejto časti nenecháte vykĺznuť z Vašich rúk nijakú novú príležitosť, kedykoľvek budete mať možnosť. Tešiť sa z jej prospechu môžu ľudia narodení v znamení Pes a Prasa, hlavne muži. V mesiacoch marec, júl, a obzvlášť v septembri sa však môže javiť jej vplyv spojený s mesačnými hviezdami nepriaznivý. Aktiváciu hviezdy podporíte svojou prítomnosťou v severozápadnej časti domu.
Pretože fialová hviezda 9 má schopnosť násobiť dobré, ale aj zlé, vyhnite sa jej podpore prvkom oheň. V mesiacoch, v ktorých sa k nej dostanú mesačné negatívne hviezdy, jej aktivácia ohňom, sviečkou, červenou farbou, by spôsobila viac škody ako úžitku! To znamená, že bude vhodnejšie použiť v severozápadnom sektore kovové zvončeky, zvonkohry, kovové dekorácie v tvare gule, kruhu, z inej kultúry sošky Budhu alebo pagodu, psov Pi Yao.

 

Marcela Pi, 01. 02. 2019 - 17:01

Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o radu. V januári sme maľovali niektoré izby v dome a zostala ešte synova izba (syn je kohút), ktorá je na juhozápade. V roku 2019 tam však už bude negatívna hviezda, ale potrebujeme to dokončiť. Mohli by ste mi, prosím Vás, poradiť najvhodnejší termín, resp. aké ochranné opatrenia máme urobiť? Ďakujem.

Hlavný administrátor So, 02. 02. 2019 - 10:33

Dobrý deň, ďakujem za Vašu otázku. Na vymaľovanie máte ešte s dneškom tri dni, myslím, že jedna izba sa dá zvládnuť za taký čas. Potom už zostáva iba ošetriť izbu kovovým prvkom blízko vonkajšej steny. Veľká zvonkohra, veľký zvonček, sú predmety, ktorými môžete priestor ochrániť, resp. potlačiť vplyv negatívnej hviezdy. Po 4. februári sa vyhnite vŕtaniu, búchaniu, klincovaniu a prenášaniu nábytku v synovej izbe. Oľga

Naďa Ut, 05. 02. 2019 - 11:22

Dobrý deň
Text Vášho článku o lietajúcich hviezdach nie je v súlade s mapou hviezd na začiatku. V štvorčekoch, ktoré sú, ako Vás sledujem viac rokov, usporiadané inak sú uvedené iné hviezdy ako v článku.Napr. žltá hviezda5 je v článku na juhozápade a v mape je na severe. Ktorá verzia je platná? Ďakujem za odpoveď. Prajem veľa úspechov vo Vašej práci.

Hlavný administrátor Ut, 05. 02. 2019 - 11:49

Ďakujem za postreh - naozaj je to tak, ospravedlňujem sa. Bagua štvorec zodpovedá stranám, aj hviezdy, len nedopatrením nepríšlo k úprave textu príslušných strán v obrázku. Sever je dole, oproti juh, vpravo juhozápad... Obrázok bude nahradený správnym pomenovaním. Ešte raz vďaka a prajem pekný deň. Oľga

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.