Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Našli ste už podľa predchádzajúceho článku 5 hlavných Feng šuej oblastí bohatstva a peňazí, kde sa vo vašom domove alebo kancelárii  nachádza práve tá vaša oblasť hojnosti? Teraz má zmysel podporiť v nej dobré energie. Viete už, že Feng šuej je predovšetkým o vytvorení priestoru pre zlepšenie vo všetkých oblastiach vášho života, tak prečo nepomôcť aj oblasti bohatstva? Takže, poďte sa pozrieť, čo to v praxi znamená a ako sa dá posilniť energia v oblasti peňazí. Keď má táto oblasť tie správne energie, váš domov, byt alebo kancelária, sú schopné pritiahnuť a udržať energiu hojnosti a peňazí, čo sa určite odrazí vo vašom živote.

Už viete, že oblasť bohatstva reprezentuje prvok Drevo. Podľa teórie 5 prvkov Feng shui  ako základného princípu, si jednoducho viete predstaviť odpozorovaním z prírody, že drevo potrebuje pre svoj rast vodu a zem, ktorá mu dáva pevný základ
Keď chcete vo vašom domove alebo v kancelárii podporiť oblasť energie peňazí, čítajte ďalej.

Tipy, ako použiť 5 prvkov v oblasti bohatstva

1. Dekorujte svoj priestor zdravými, sviežimi, zelenými rastlinami, ktoré symbolizujú hojnosť

  • crassula ovata/tučnolist
  • pachira aquatica/bambus šťastia - úžasná rastlina, ktorá prináša pokojnú a dobrú energiu. Použite 2 pre lásku, 3 pre šťastie, 5 pre zdravie, 8 pre bohatstvo, 9 pre šťastie
  • zlepšite kvalitu vnútorného ovzdušia, k čomu vám tiež pomôžu rastliny, účinok ktorých je vedeckým výskumom dokázaný.

Viete, ktoré rastliny to sú?

  • areca palma (chrysalidocarpus lutescens), absorbuje všetky toxíny v uzavretých priestoroch, ľahko sa pestuje
  • lady palma (rhapis excelsa), pohlcuje väčšinu vnútorných znečisťujúcich látok, zlepšuje kvalitu ovzdušia, ľahko sa pestuje
  • bamboo palma (chamaedorea seifrizii) pohlcuje benzén, trichlóretylén, formaldehyd, nenapáda ju hmyz
  • rubber plant (ficus robusta), pohlcuje väčšinu škodlivých látok, najmä formaldehyd, má rada polotieň, tieň, znáša chladnejšie priestory, odstraňuje toxíny kdekoľvek
  • dracaena Janet Craig (dracaena deremensis Janet Craig), pohlcuje najmä trichlóetylén, chemické toxíny, je to skromná rastlina s malými svetelnými nárokmi
  • english ivy - brečtan(hedera helix) pohlcuje formaldehyd, je to veľmi prispôsobivá, vytrvalá rastlina, vhodná do verejných priestorov
  • dware date palm (phoenix roebelenii), absorbuje xylén, rastlina s pomalým rastom
  • ficus alii, pohlcuje formaldehyd, pestuje sa ľahšie ako ficus benjamín
  • nephrolepis exaltata - nefrolepka, pohlcuje formaldehyd, vyniká krásnou sviežou zelenou farbou, vyžaduje dobrú starostlivosť
  • lopatkovec (spathiphyllum species), pohlcuje alkoholy a acetón, trichlóetylén

Zoznam týchto rastlín berte ako tip, prvok Drevo predstavuje akákoľvek živá rastlina, ktorej sa bude dariť vo vašom priestore.

2. Prvkom Voda podporte oblasť bohatstva.

Čo symbolizuje prvok Voda ? Fontánka je veľmi silný Feng šuej liek. Použiť môžete aj zrkadlo, buďte však opatrný na to, čo odráža! Alebo si v oblasti bohatstva zaveste obrázky s vodou, krásny vodopád, jazero, tečúcu rieku alebo more. Nedávajte si sem obrázky, ktoré zobrazujú špinavú, kalnú, stagnujúcu vodu. Vyhnite sa tiež obrazom búrky na mori.

3. Prvok Drevo sa dá vyjadriť aj tvarom.

Jeho tvar je obdĺžnik. Pevný základ pre “strom” bohatstva dáva prvok Zem, ktorú predstavuje tvar štvorca. Drevo vyživuje prvok Voda, ktorú znázorňuje tvar vlnovky. Všetky tieto prvky môžete využiť na rámoch obrazov, na textíliách, tapetách a rôznych dekoráciách v oblasti peňazí vo vašom dome alebo kancelárii.

4. Symbolom prvku Drevo môže byť aj fotografia lesa, lúky, stromov, alebo pekných zelených listov.

Rôzne fotografie prírodnej krajiny, hôr, pláží, sú nositeľom prvku Zem. Vyberte si obrazy, ktoré sú pre vaše oko príjemné, svieže a vyžarujú dobrú energiu.

5. Použite farby podľa Feng shui v oblasti bohatstva a peňazí na stenu, textílie alebo drobné dekorácie.

Na výber máte viac farebných možností, podľa toho, aká farba vám lepšie vyhovuje alebo vám je príjemná. Vyberte si z odtieňov zelenej, hnedej, modrej, čiernej alebo jemne žltej. Vo veľmi malej miere môžete oblasť aktivovať červenou, koralovou, purpurovou, ružovou, jemnou fialovou. Nepoužite tieto farby ako hlavné v tejto oblasti, naozaj len veľmi decentne.

6. Ozdobte si  priestor  obrázkami, ktoré prehovoria k vám energiou bohatstva a peňazí.

Ak sa vám páči dovolenka na luxusnej lodi alebo obraz so zlatými tehličkami, či nádherný palác, použite ich na dekoráciu. Zvoľte si symbol bohatstva, ktorý zapáli iskru vo vašich očiach.

7. Chcete použiť niektoré klasické čínske feng shui symboly bohatstva?

Môžete, ale len ak ste si istí, že rezonujú s vašim vkusom a s vašou kultúrou, aby boli vo vašom priestore skutočne symbolom toho, čo chcete posilniť. Tradičné  Feng šuej symboly a lieky pre oblasť bohatstva je akvárium s určitým druhom rybičiek, čínske mince, váza bohatstva, loď hojnosti, smejúci sa Buddha, z kryštálov pre oblasť bohatstva je dobrý citrín a pyrit. Pyrit má veľmi silné pôsobenie.

8. Čo je veľmi dôležité pre oblasť bohatstva, je poriadok a čistota, dobré osvetlenie.

V priestore udržujte energiu pomocou príjemnej vône, čerstvými kvetmi, sviečkami. Energiu v tejto oblasti môžete aktivovať aj dobrou hudbou.

Možno už zase začínate mať chaos z toľkých informácií a chceli by ste podporiť oblasť bohatstva, začnite teda v juhovýchodnej časti vášho domu, bytu, kancelárie, či firmy a vyberte si z tipov, ktoré ste našli v tomto článku. Aktivovať smer hojnosti sa dá aj v jednotlivých miestnostiach, v obývačke, v spálni, v jedálni alebo v pracovni. Aké sú 3 najčastejšie chyby vo Feng šuej oblasti bohatstva, sa dozviete v jednom z ďalších blogových príspevkov.

Blanka Dobiašová Št, 23. 04. 2015 - 06:38

ahoj Olinka
tak tento najnovší príspevok ked som prečítala som zistila, že veľmi veľa vecí kvetov a farieb mám použitých aj u nás v bieli ... len ja by som radšej ako bohatstvo posilnila zdravie a vnútorný pokoj lebo táto otrasne stresujúca doba mi uberá na sile ...
ako sa mi máš? dúfam že dobre vybrala si si perfektnú prácu ktorá ti je aj koníčkom často ťa spomínam a myslím na teba
pohodový deň musím pokračovať v práci ... som v robote od 6,15 papa

Hlavný administrátor Št, 23. 04. 2015 - 09:28

Ďakujem, Blanka, za komentár. Zdravie má tiež svoju oblasť, ktorej sa budem čoskoro venovať. Pekný deň, Oľga

Jana D Ne, 31. 05. 2015 - 10:20

Dobry den. Chcem sa opytat co ak mi v byte chyba cely priestor bohatstva? Je presne odkrojeny ale vychadza sa mi do to prirstoru z terasy. Mam tam travnik. Dakujem pekne za odpoved.

Hlavný administrátor Po, 01. 06. 2015 - 15:47

Dobrý deň! Ďakujem za dobrú otázku. Možno ste si nevšimli posledný článok na blogovej stránke , v ktorom som popísala pár tipov, ako napraviť chýbajúcu oblasť bohatstva. Pokiaľ terasu používate a je pod jednou strechou ako celý dom, je možné ju zahrnúť do Bagua - pôdorysu domu. Je dobré však na vnútornej stene naznačiť alebo podporiť oblasť vhodným nápravným opatrením. Ak je to úplne mimo, treba použiť niektorý "liek" z článku. Chýbajúca časť v smere bohatstva môže znamenať, že k peniazom a k dobrým príležitostiam, ako sa k nim dopracovať, je cesta ťažká. Rada Vám urobím odborné posúdenie, ak ma budete kontaktovať cez kontakty, a spoločne nájdeme správne riešenie. Veľa  šťastia!

Oľga Szabová

Gabi St, 20. 12. 2017 - 10:30

Dobrý deň Olinka,
môžem poprosiť o radu, ako postupovať, keď oblasť Bohatstva JV nie je mojím priaznivým smerom podľa čísla KUA? Z čoho som najsmutnejšia, nakoľko túžim posilniť najviac práve tento smer.
Ďakujem za odpoveď a prajem harmonické vianočné sviatky.

Hlavný administrátor Pi, 22. 12. 2017 - 12:09

Dobrý deň, Gabika,

podľa kua čísla sa orientujte len pri smere Vášho spania alebo sedenia pri pracovnom stole, vtedy je dobré využiť jeden z Vašich priaznivých smerov. Tiež, napríklad, pri obchodných stretnutiach alebo pri dôležitých jednaniach, prednáškach... Samozrejme, že môžete aktivovať aj svoje priaznivé smery podľa kua čísla vo svojom priestore, bez ohľadu na Pakua domu.
Oblasť bohatstva aktivujte na JV svojej obývačky alebo celého domu, ak tam nie je kúpeľňa. V roku 2018 bude JV podporovať aj ročná hviezda 8 a prinesie úspech a peniaze, ak bude aj výkon. Vytvorte si vlastnú mantru úspechu, čo si prajete a dajte ju na JV. Môže byť viditeľná, ak to neprekáže iným členom rodiny alebo ukrytá v obálke.
Aké osobné energie a čo viete dosiahnuť by Vám odhalila BaZi analýza osoby podľa Vášho dátumu narodenia.  Sú obdobia, kedy sa darí v inej oblasti alebo dochádza k strate dosiahnutého bohatstva. Keď to viete vopred, dá sa na to pripraviť a byť opatrným na svoje financie.

Oľga Szabová

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.