Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Určite ste už počuli o energetickej očiste domu. Energie a vplyvy rôznych udalostí zostávajú v dome alebo byte a môžu spôsobovať nepríjemnosti, dokonca rovnaké negatívne javy, ako v nich mali predchádzajúci obyvatelia. Uvedomili ste si niekedy, že to isté platí aj v prípade kancelárie, ktorú si prenajímate? Hľadáte si priestory, v ktorých by ste úspešne podnikali? Stáva sa, že pokiaľ potrebujete len jednu-dve kancelárie na chod svojej firmy, nasťahujete si nábytok bez toho, že by ste mali možnosť si miestnosti vymaľovať. Keď si vymaľujete a upracete, tým už robíte Feng shui vo svojom priestore. Pokiaľ ale chcete mať istotu, že je priestor bez negatívnych energií, spravte si aj energetickú očistu. Pár tipov, ako to urobiť, nájdete v blogovom príspevku.

Na udržanie kvalitnej energie môžete očistu robiť aspoň jedenkrát ročne. Očista je vhodná aj v prípade, keď došlo k vážnym nedorozumeniam medzi kolegami, alebo vašu kanceláriu či prevádzku navštívil nepríjemný klient. Istotne vás už nejaký človek vytočil. Vaša energia klesala a vy ste sa len tak-tak dostali von zo stresu. Skúste si v takom prípade párkrát hlasno zatlieskať, prejdite miestnosť od dverí tlieskajúc v smere hodinových ručičiek, môžete aj od dola nahor. Pokračujte v tlieskaní, kým nebudete počuť zreteľný rozdiel zvuku. Budete cítiť obrovský rozdiel v kvalite energie a zvuk tlieskania sa bude líšiť v závislosti od akumulovanej energie. Po skončení si umyte ruky až po lakte v studenej vode. Alebo majte zvonček a prezvoňte si priestor rovnakým postupom. Uvidíte, ako sa vám uľaví. Keď sa očistia energie, priestor okolo vás bude svieži a čistý.

Energie okolia

Z pohľadu Feng shui  máme energie jinové a jangové, ktoré sa snažia dostať do rovnováhy. Napríklad, keď má nejaký priestor na podnikanie nižšiu cenu, je potrebné hľadať aj dôvody, prečo tomu tak je. Známy pomer cena/kvalita síce nie vždy zodpovedá skutočnosti, je však dobré prehodnotiť všetky danosti konkrétneho miesta, či je to už dom, byt alebo kancelária, prečo je cena nižšia. Možno to miesto je dlho prázdne, alebo v okolí budovy sa nachádzajú Sha Qi - zlé energie, ktoré miesto oslabujú. Istotne už tušíte, čo to môže byť.

Sha Qi

Sha Qi môže byť hustá doprava, špina, znečistenie, tmavé miesta, elektrosmog, kontajnery na smeti. Všetko, čo vnímate ako nepríjemné a ohrozujúceQi je čínsky výraz pre životnú silu, energiu, ktorá všetko poháňa a ovplyvňuje. Všimli ste si, že niektoré predajne a prevádzky nezotrvávajú dlho na jednom mieste? Sú dva dôvody, prečo to môže tak byť. Prvým dôvodom je, že im biznis ide, potrebujú väčší priestor, alebo si vybudovali vlastné priestory. Druhým, menej príjemným dôvodom je, že im podnikanie nejde, nedokážu zarobiť na chod prevádzky, na zamestnancov a ani na seba. Samozrejme, že to sa môže stať aj z dôvodu, že prenájom je príliš drahý. Potom tu ale niečo nie je v poriadku. Predsa o cene prenájmu viete pri uzatváraní zmluvy. Čo sa teda stalo? Viete, kto mal a akú prevádzku na tom mieste? Akí klienti alebo zákazníci ju navštevovali? Prečo odtiaľ odišli? Pozrite sa po okolí budovy, čo tam vidíte. Cintorín, nemocnica, ošumelá miestna krčma, slepá ulica, cesta smerujúca priamo na budovu...To všetko môže pôsobiť ako Sha Qi.

Sheng Qi

Správne zvolenými Feng shui liekmi sa dajú tieto negatívne pôsobiace energie odkloniť a presmerovať. Zároveň treba podporiť Sheng Qi, energie, ktoré sú opakom Sha. Sheng Qi je všetko, čo vnímate ako príjemné. Pekná vstupná zóna, upravený interiér, farby, kvety, vône. Existuje však jemná hranica medzi Sheng a Sha. Napríklad, vaša obľúbená vôňa nemusí byť príjemná pre vašich klientov.

Na pohltenie a odklonenie negatívnej energie sa používa veľmi silný nástroj - osemhranné Bagua zrkadlo, ktoré však treba aplikovať s veľkou opatrnosťou. Použiť by sa malo naozaj len po odporučení odborného Feng shui poradcu. Taktiež sa Bagua zrkadlo nikdy nepoužíva vo vnútri budovy. Existuje veľa jemných spôsobov, ako presmerovať negatívnu energiu z vašich dverí a posilniť budovu. Pred vašimi dverami udržujte čo najväčší poriadok. Nezabudnite na rohožku pri dverách. Viete, že je dobré meniť ju každý rok? Na dverách alebo vedľa si dajte kvalitnú firemnú tabuľu, aby bolo jasné, kto tam sídli a čím sa zaoberá. Feng shui je o rovnováhe a harmónii. Skontrolujte energie v okolí, aby ste si boli istí, že dobrá Qi prúdi k vašej firme alebo k budove, kde máte kanceláriu. Aby všetko dobro našlo cestu do vášho priestoru, a tým aj do vášho života.

Teším sa na vaše otázky a skúsenosti, ktoré môžete napísať nižšie do časti Komentáre.

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.