Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Rok zemského Psa 2018

Nový rok podľa čínskeho lunárneho kalendára  zaklope na dvere 16. februára 2018.  Rok 2018 bude rokom „hlineného Psa“, lebo  bude spojený so zemskou energiou. Celkovo bude Zem veľmi silná, čo bude znamenať, že sa obráti pozornosť na to, čo je spojené so Zemou. Ľudia sa zamerajú na nehnuteľnosti, poľnohospodárstvo, územnú celistvosť a na životné prostredie. Naše okolie nie sú len ľudia a vzťahy s nimi. Je to okolie zložené zo živej a neživej prírody, z času a priestoru.

V roku zemského Psa budeme počuť pojmy voda, vzduch, skaly, rieky a o živelných katastrofách s nimi spojenými. Zemský Pes preberá vládu od ohnivého Kohúta, ktorý sa snažil robiť poriadky. Občas to ale s nimi poriadne prehnal a často to prinieslo viac zmätkov, než úžitku.

Bojovný Pes je vládca presný, puntičkársky, ale aj vysoko lojálny, mimoriadne realistický a prísny. Spolu s ním bude vládnuť ZEM, ktorá predstavuje starostlivosť, empatiu, a znásobí suchú realitu Psa. Pre nás bude zemský rok zásadný. Zem vládne rokom, ktoré končia na 8 a 9 a viete si predstaviť, čo sa udialo v takýchto rokoch.

V roku 2018 sa stretneme s paradaxom Psa, ktorý môže znamenať súčasne šťastie a rozpory. Prepadnúť nás môže negatívne myslenie a tendencia zbytočne sa trápiť starosťami, ktoré nemajú opodstatnenie.
V rodinách by mal panovať pokoj, lebo Pes ochraňuje rodinu a vnáša do jej života harmóniu. Rodinné vzťahy nás budú posilňovať a mali by sme sa oprieť o tradície, ktoré sme si priniesli od našich predkov a odovzdať ich našim potomkom. Bude to dobrý rok na tradičné stretnutia a festivaly s takýmto zameraním. Do života by sme mali zaradiť takt a ohľaduplnosť, dávať si pozor na slová, lebo vyslovené ani párom koní nedostanete späť.

Zmysel pre spravodlivosť môže viesť ku konfrontáciám medzi menšinou a väčšinou, čo zase bude mať za následok účinné zmeny. Vplyv Psa zdôrazní potrebu rovnosti a slobody. Kde budú chcieť ubrať, tam formou charitatívnej pomoci bude pridané, prispejeme na dobročinné projekty, ktoré si to zaslúžia.
Nepodriadime sa všadeprítomnej moci peňazí, ale budeme citlivejší a vnímavejší voči svojmu okoliu. V tomto roku je ideálny čas na preskúmanie nášho hodnotového rebríčka.

V roku zemského Psa sa môžeme tešiť na stabilitu. Najprv však prudká povaha Psa povedie k divokým stretom, zásadným zmenám a rebéliám všetkého druhu, ktoré napokon Pes upokojí.

Podnikanie a obchodné záležitosti Pes, ako perfektný strážca, bude mať pod kontrolou. Postará sa, aby boli naše zámery a ciele čestné, budeme konať poctivo a s dobrým úmyslom. Pokiaľ sa budeme držať správnej cesty, nič zlé nás nestretne a svoje ciele dosiahneme. V povolaní uspejú tí, ktorí zvládnu ustáť nielen svoje okolie a jeho nevyžiadané rady, ale hlavne sami seba.

K úplnej predstave toho, čo nám rok Zemského Psa prináša, sa pozrieme v ďalšom článku na zložité Lietajúce hviezdy 2018, ktoré svojím priaznivým alebo nepriaznivým pôsobením ovplyvnia jednotlivé sektory a obsiahnu vplyv času na priestor.

Teším sa na Vás a prajem Vám úspešný nový rok 2018, plný lásky, zdravia, splnených snov, zámerov  a harmónie

Oľga

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.