Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng shui lietajúce hviezdy

Slaný liek vo Feng shui je populárna liečba, ktorá pomáha neutralizovať možné negatívne ročné a mesačné vplyvy nepriaznivej hviezdy v každom dome alebo v kancelárii. Liečba sa tradične používa pre feng shui hviezdy 2 a 5, ktoré majú silnú zemské energiu, alebo ich kombináciu. Účinky týchto hviezd oslabujeme kovom, napríklad zvonkohrou so 6 dutými kovovými rúrkami, tekvičkou Wu Lou z kovu, rôznymi kovovými misami, alebo môžete použiť starožitný mažiar. Na ochranu nepoužívajte nerezové predmety. Preto je vhodné doplniť slaný liek aj kovovým liekom.

Kde a kedy použiť slaný liek

Vždy tam, kde sa v roku alebo v mesiaci usadia nepriaznivé hviezdy *2 a *5, alebo sa stretnú obe hviezdy súčasne v niektorej oblasti domu, bytu alebo kancelárie. Slaným liekom ošetrujeme len dôležité miestnosti a zóny bytu, napríklad v spálni, v obývačke, vo vstupných dverách, v detských izbách alebo kdekoľvek, kde trávite veľa času. Potrebné je ošetriť aj miestnosť, ktorú používate ako domácu pracovňu.
Keď sa tieto hviezdy presunú do priestorov kúpeľne, toalety, skladov, šatníkov a iných vedľajších miestností, liečbu slanou vodou nie je potrebné robiť. V týchto pirestoroch je dobré udržiavať v poriadku.
 

Čo potrebujete na slaný liek?

  • soľ - morská, himalájska, obyčajná, najlepšie veľkozrnná
  • nádoba zo skla, porcelánu, kovu (počítajte s tým, že ju budete vyhadzovať, teda nič cenné!)
  • 6 čínskych mincí, môžu byť 1-2 centovky
  • voda
  • podložka na ochranu (soľ pri kryštalizovaní vychádza cez okraje nádoby a môže poškodiť nábytok)

Postup: do nádoby dajte soľ do 3/4, na vrch položte mince jangovou stranou hore (čínske mince-4 znaky nahor, na minciach s číslom hore). Soľ zalejte vodou čo najviac. Slaný liek umiestnite na podložke do sektoru, kde je to potrebné. Nádobu nezakrývajte ani neumiestňujte do skrinky a pod.).
Ak máte deti alebo domáce zvieratká, nádobu umiestnite na bezpečné miesto, kde sa neprevráti alebo sa jej nebude nikto dotýkať. Najlepšie je nájsť si miesto čo najbližšie pri stene v danom sektore, na parapet okna, do rohu. Nádoba so slaným liekom nemusí byť na viditeľnom mieste, takže ju pokojne môžete dať za gauč, pod skrinku alebo za kvetináčom s rastlinou. Dôležité je, aby ste sa k nej ľahko dostali, keď bude potrebné pridávať vodu. Soľ v nádobe by nemala vyschnúť, preto treba priebežne skontrolovať a doliať vodu.

Odstránenie slaného lieku: pri likvidácii slaného musíte postupovať opatrne, pretože absorbuje veľa negatívnej energie. Misku a mince je lepšie kompletne vyhodiť, ako sa snažiť čistiť. Soli by ste sa nemali dotýkať.
Ak slaný liek použijete na ošetrenie ročných negatívnych hviezd, niekedy je potrebné ho počas roku vymeniť za nový. Keď je takmer všetka soľ z misky vykryštalizovaná po okraji, urobte si nový liek.
Obvykle sa ošetrujú poškodené oblasti negatívnou energiou pred čínskym novým rokom podľa solárneho kalendára koncom januára.

Soľ, ktorá sa používa na očistu energií, sa nesmie konzumovať. Soľ má mimoriadne vlastnosti a používa sa na rôzne očistné rituály už oddávna. Oblúbená je pri rôznych liečebných procedúrach, kúpeľoch a masážach tela, lebo má schopnosť absorbovať negatívne nízke energie.
Vo feng shui sa silný čiastiaci účinok soli a vody kombinuje s reakciou kovu a soli.

Okrem ročných a mesačných negatívnych vplyvov hviezd 2 a 5 sa môže kombinácia týchto hviezd objaviť vo vašom dome alebo byte v ich výpočte lietajúcich hviezd domu, ktorého základom je rok, kedy bola budova postavená. Ja tento graf domu nazývam "rodnými" číslami domu, ktoré dostane pri jeho zrodení. Často pri feng shui analýze domova odhalíme takéto miesto, ktoré môže byť pôvodcom rôznych nešťastí a neúspechov.
 

Napriek tomu, že nemáte feng shui analýzu domu, neváhajte využiť ochranu svojho domova pred ročnými nepriaznivými hviezdami. Kde sa v ktorom roku nachádzajú, sa každoročne môžete dozvedieť v blogovom príspevku v januári.

 

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.