Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Feng shui Vianoce

Stromčeky, jedličky, živé aj umelé, drevené stromčeky, tie nám urobia pravú atmosféru Vianoc. Možno použijete na ich výzdobu odložené dekorácie alebo sa necháte zlákať neodolateľnou ponukou niečoho nového, aby bol iný ako predchádzajúce roky.

Naplánujte si, kde ho postavíte podľa správnych princípov Feng shui. Miesto si zvoľte podľa toho, na ktorej svetovej strane domu alebo bytu je miestnosť, v ktorej plánujete postaviť vianočný stromček, alebo si jednoducho v danej miestnosti určite svetové strany kompasom. Samozrejme, že stromček môžete mať na akejkoľvek svetovej strane, len je vhodné prispôsobiť tomu farebnosť, aby sa neaktivovali negatívne vplyvy ročných energií.

A zase budú Vianoce

Kedysi sme roky vešali na stromček tradičné ozdoby, ktoré boli pekne uložené a odložené  v krabiciach. Salónky a cukrovinky bolo treba viazať, aby sa mohli zavesiť na stromček. Dnes sa táto tradícia vytráca, a keď už si chceme pochutiť na čokoládkach a figúrkach, nasypeme ich do misky alebo košíka pod stromček alebo na vianočný stôl. No čo už, veď aj tak sa zjedia. Len sa vytratil ten čarovný pocit, keď sme si tajne uchmatli niečo zo stromčeka. To bolo radosti!
Teraz, keď je všetkého prebytok po celý rok, nie je to také vzácne. Čokolády od výmyslu sveta, banány, pomaranče a všakovaké iné ovocie, sú v ponuke po celý rok.

 

Ako ozdobiť váš vianočný stromček

Ak budete mať tradičný vianočný stromček z čestvých drevín, ten je dobré umiestniť do juhovýchodného alebo východného sektoru, ktorým patrí prvok Drevo. Drevo podporí aj južný sektor, v ktorom má svoj domov prvok Oheň. Tu je pár tipov, ako ozdobiť stromček v roku 2018.

Východ – je vhodný sektor pre veľký živý stromček nad 150 cm. Ak obľubujete modrú výzdobu, dajte si stromček do východného kúta izby a dekorujte ho v modrej a bielej farbe s bielym alebo modrým osvetlením
Juhovýchod – menší živý stromček so zlatými alebo striebornými ozdobami, doplnený červenými doplnkami, farebnými alebo bielymi svetielkami
Juh – umelý alebo živý stromček ladený do červenej alebo vínovej farby, dekorácie s motívom srdiečok, farebné svetielka
Juhozápad – ideálne umelý stromček, s ozdobami v zlatej, béžovej alebo metalickej farbe, doplniť môžete figúrky z porcelánu a keramiky, použite svetielka v teplej bielej farbe
Západ – umelý alebo živý stromček v striebornom alebo fialovom tóne doplnený rozprávkovými vílami, s bielymi svetielkami
Severozápad – rovnako ako na západe môže tu byť umelý alebo živý stromček, dekorovaný ozdobami v zlatej, striebornej alebo bielej farbe. Vyhnite sa doplnkom
v červenej farbe
Sever – najlepšie urobíte, ak stromček neumiestnite, ak nemusíte, do severného kúta vášho domova. Pokiaľ však nemáte inú možnosť, dajte sem iba malý umelý stromček s bielymi, zlatými alebo svetloružovými ozdobami. Určite v tomto sektore nezapaľujte sviečky a dbajte na bezpečnosť a bezporuchovosť elektrických svietidiel.
Severovýchod – vhodnejší je umelý stromček ozdobený v červenej, vínovej alebo sýto ružovej farbe, doplnený pozlátkami či stuhami v zlatej farbe.
Stred – ak máte veľkú miestnosť a plánujete postaviť stromček do jej stredu, ozdobte ho  porcelánovými alebo keramickými figúrkami, môžete použiť dekorácie v žltých a hnedých odtieňoch a pridajte pár červených detailov. Svetielka by mali byť v žltom alebo červenom tóne.


K Vianociam sa viažu aj darčeky, ktorými chceme prekvapiť a potešiť svojich blízkych. Prispôsobte k farbe stromčeka baliaci papier alebo využite ekologické balenie do textilných vreciek, ktoré potom viete použiť aj mimo Vianoc.

Určite ste si aj vy všimli, že obchody sú už dlhšie v predstihu s ponukou vianočného tovaru. Neviem, ako to na na vás pôsobí, ja mám však pocit, akoby sme takmer celý rok žili v duchu Vianoc. Od septembra sa objavili v regáloch vianočné a Mikulášske cukrovinky a už sa naše oči môžu nadchnúť vyzdobenými stromčekmi, vianočnými dekoráciami. Po sviatkoch sú zase mesiace výpredaje prebytočného tovaru. Veď o rok bude opäť niečo nové... Je to na vás, ako sa k tomu postavíte. Čo nepotrebujete, darujte niekomu, kto sa poteší. Lebo všetko, čo je dnes na pultoch, sa čoskoro zmení na horu odpadkov.

A nezabudnite, že menej je niekedy viac. To najkrajšie, čo si môžeme dať, sa neukrýva v krabičke, ale v našich srdciach heart

S láskou Oľga

 

 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.