Skočiť na hlavný obsah

Novinka: Členská zóna s mesačným kalendárom

Z mojej skúsenosti ako feng shui poradkyne, ktorá pracuje prevažne v domácej kancelárii, ako aj zo skúseností  Feng shui klientov, pracujúcich v domácich pracovniach alebo v prenajímaných kancelárskych priestoroch, práca z domácej kancelárie predstavuje dve hlavné výzvy.

Prvá je nutnosť oddeliť podnikanie a rodinný život, aby boli jasne dané hranice pracovného priestoru a priestoru pre spoločný rodinný život.
Druhou výzvou je nedostatok sociálnej stimulácie, súvisiacej s podnikaním. V domácom prostredí máte málo podnetov k interakcii. Samozrejme, že to závisí od zamerania vášho biznisu a charakteru človeka. Keďže však Feng shui hľadá rovnováhu, tak aj introvert potrebuje podnety zvonka a kontakty, aby sa zviditeľnil.

V súčasnej dobe práca z domu prináša rad výhod v životnom štýle. Ak k tomu pridáte Feng shui, pomôže vám to pracovať ešte lepšie a dosahovať najlepšie podnikateľské výsledky. Ak je to cesta, ktorú ste vybrali pre seba, rada by som s vami zdieľala niekoľko základných Feng shui tipov, ktoré vám pomôžu vytvoriť domácu pracovňu.

  • Dôležitým pravidlom je, aby ste vašu pracovňu mali čo najďalej od vašej spálne. Ideálne je, keď má pracovňa samostatný vstup. Ak to nie je možné, vytvorte čo najväčšie rozdelenie pracovne a spálne. Tým vytvoríte dobrý základ domácej kancelárie podľa Feng shui.
  • Svoju pracovňu si plánujte s príjemnými pocitmi a produktivitou v mysli. Predstavte si konkrétne obrazy, Feng shui farby, dekorácie vhodné pre podporu vášho druhu podnikania, aby ste sa cítili úspešní, ocenení a šťastní. Ak máte svoju domácu pracovňu, bez obáv vyjadrite svoju kreativitu pri dekorovaní vášho priestoru tak, aby vaša pracovňa zodpovedala energii, ktorú chcete vyslať do sveta.
  • Kvalita ovzdušia a svetla vo vašej pracovni sú dve základné Feng shui priority. Keď váš mozog pociťuje hlad po kyslíku a telo nedostáva dosť prirodzeného svetla, nevydržíte dlho bez vyčerpania vo svojej pracovni bez ohľadu na to, ako veľmi máte svoju prácu radi. Osviežte a podporte energie vašej pracovne pár kvetmi, ktoré čistia vzduch  a investujte pre pocit pohody a zdravia do svietidla s plnospektrálnym svetlom.
  • Dôležitým prvkom je stôl umiestnený vo vedúcej pozícii podľa Feng shui pre prilákanie silnejšej a úspešnejšej energie vo vašom pracovnom priestore. Nedajte si stôl tak, že pri ňom budete sedieť chrbtom k dverám, dajte si stôl ďalej od dverí, a  aby nebol v priamej línii s nimi. Keď si neviete stôl tak umiestniť a musíte byť predsa len oproti stene, dajte si na stenu pred seba pekné umelecké obrazy, fotografie miest, ktoré vás inšpirujú alebo fotografie ľudí, napomáhajúcich vášmu rastu, vaše diplomy, certifikáty. Otvoríte si tak stenu pred sebou, aby vaša osobná energia nebola blokovaná.
  • S použitím Feng shui  odstráňte neporiadok pre voľný tok energie, aby vaša domáca pracovňa bola jasná a organizovaná. Majte dostatok priestoru okolo seba, skontrolujte, či pracovňa nie je prepchatá, lebo neporiadok odčerpáva energiu a spôsobuje stagnáciu.

To sú len niektoré zo základných Feng shui priorít pre zabezpečenie vysokej úrovne energie vo vašej domácej pracovni, ktoré platia aj pre kancelárie v prenajatých priestoroch a firmách. Ďalej by som mohla rozobrať dôležité Feng shui oblasti v rámci bytu a pracovne alebo kancelárie, ktoré treba riadne ošetriť pre zabezpečenie vysokej úrovne energie a využitie osobného Ming Kua čísla.

Možno nemáte svoju domácu pracovňu, ale máte svoj malooobchod alebo prevádzkareň so službami, správna aplikácia Feng shui vám môže priniesť rýchle a okamžité výsledky. Chceli by ste aj vy úspešne podnikať, ako mnohé svetoznáme firmy, ktoré využívajú Feng shui? Viete, ktoré firmy to sú? Lepšie usporiadanie prevádzky  podľa Feng shui rozprúdi správne energie a priláka viac zákazníkov, zvýšenie predaja a prinesie lepšiu náladu aj pre tých, ktorí tam pracujú. Chceli by ste vedieť, ako na to? Využite moje služby profesionálneho poradenstva na mieru, pýtajte sa  v komentároch nižšie alebo sledujte nové články v blogu.
 

Pridať nový komentár

Obyčajný text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.